Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Yeni siyasal yapılanmalar Ööncesinde kamuoyu araştırmalarına dikkat

Siyasetin yeniden yapılandığı (solda birlik çalışmaları, anavatan-DYP birleşmesi) son günlerde yayınlanan kamuoyu araştırmalarına mesafeli yaklaşmakta yarar var.

Bu günlerde sözkonusu yapılanmalarda gündeme gelecek olan pazarlıklarda bazı tarafların elini güçlendirmeye yönelik araştırma sonuçları yayınlanabilir kanaatindeyim. Bu tür yönlendirmeyi çok güvenilir kamuoyu araştırma şirketleri bile yapabilir. Bu tür faaliyetler onların güvenilirliğini de fazlaca zedelemeyebilir.

Çünkü asıl olan seçime beş kala yayınlayacakları son araştırmalar olacaktır.
Bu kapsamda 09 mayıs 2007 tarihinde SONAR araştırma şirketinin yayınladığı sonuçların, güncel siyasi oluşumlarda pazarlık malzemesi olarak kullanılmak üzere dizayn edildiği kanaatini taşımaktayım. Tabii ki SONAR, seçim arefesinde bu günkü sonuçlarla hiç ilgisi olmayacak ve belki de seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden ve kredibilitesini devam ettirecek araştırma sonuçlarını yayınlayacaktır. DYP ile başabaş bir Anavatan, % 8 lerde bir DSP ve barajı aşmış bir Genç Parti. Bunlar, pazarlıklarda kullanılacak enfes sonuçlar. Seçime doğru bu değerlerin nasıl değiştiğini hep birlikte bekleyip göreceğiz. Toplum mühendisliğinin kamuoyu araştırma ayağı da bu günlerde böyle oluyor demekki.

 
Toplam blog
: 7
: 418
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Doçent'iyim. Halen İstanbul'da önemli bir laboratuva..