Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yerimi alıyorsun, sakatlığımı da alır mısın?

Bartın'da Sakatlar Derneğinin başvurusu üzerine Yukarı Çarşıda bulunan bir bölüme Engelliler için araç park yeri ayrılmış .Çok güzel bir düşünce ve uygulama. Ancak buraya engelli vatandaşlarımız dışında normal vatandaşlarımızda park etmeye başlayınca işin tadı kaçmaya başlamış ve engelli bir vatandaşımız park yerine ''yerimi alıyorsun, sakatlığımıda alırmısın ''diye bir tepki yazısı yazmış.

Evet çok acı bir durum. Bu durum bir çok konuda bizlerin karşısına çıkıyor. Burada engelli vatandaşlarımızın hakkı gasp edilmiş durumda. Başka yerde fatura ödeme kuyruğunda sıranın sonundan gelip öndeki tanıdığına faturasını veren yada sigara içmeyen kişinin bu durumu göz önüne alınmayıp sigara içen kişiler. Örnekler çoğaltılabilir.

Peki neden böyleyiz. Neden bu sabırsızlık ya da vurdumduymazlık. Elimize ne geçecek, başkasının yerine aracımızı koyduğumuzda.

Arkadaşlar öncelikle şunu unutmayalım. Beraber yaşayabilmenin öncelikli şartı birbirimize saygı göstermekten geçer. Haklarımızı ihlal etme noktasına gelmişsek layıkı ile yaşamıyoruz demektir. Unutmayalım , saygı göstermeyen saygıda göremez.

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 40
: 1056
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Odyometri Bölümünün ilk mezunlarından sayılırım.Daha sonra İktisat Fakültesi,Acil Yardım ve Afet ..