- Kategori
- Etkinlikler / Festivaller
Yerkesik ilköğretim okulu 1/A sınıfı öğrencileri okuma bayramı etkinliklerini gerçekleştirdiler

Öğrenciler gösterimde.
Onlar okudular ve yazdılar, bu mutluluğu bizlerle paylaştılar. Okuma Bayramında hep bir arada olduk ve çoğaldık .
Akşam minik öğrencilerin bu etkinliklerini izlerken, gözlerim geçmiş yıllara doğru uzandı, sahneye. Yıl 1997 Nisan ayı. Yerkesik Halk Kütüphanesi olarak Kütüphane Haftası kutlaması gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen bu etkinlik için yerel gazetelerimiz ve televizyonlarımız gösterim yaparlar. Gazetelere başlık atılır. YERKESİK’TE KÜTÜPHANE HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI, YERKESİK’TE GÖRKEMLİ KUTLAMA. O yılların SES Gazetesi şöyle yazar; Yerkesik’te Kütüphane Haftası Kutlaması.
Kütüphane Haftası’nda bir dilek defteri açtım. Programda neler vardı, halk oyunları, kitabın önemi konulu piyes, ödül töreni, Ünal Türkeş’in Yerkesik konulu konferansı, resim sergisi …
Program sonrasında Dilek defterinde tarihe kaydedilen yazıları okudum. Kütüphanenin Öğrencilerinden Nurten Türkoğlu, Emine Dalca, İlkay Baykara.
Yer Yerkesik Sosyal Salonu. Salon resimlerle sanatçılar ve yazarlarla, konuklar, Yerkesiklilerle dolup taşar.
Tarih atılır önce sayfaya; 8.4. 1997; “ Henüz gelişmemiş olan Yerkesik kasabamızda bu tür etkinlikleri görmek biz gençleri çok onurlandırdı. Bu tür etkinliklerin kasabamızı geliştireceğinden eminiz. Dileriz ki, bu tür etkinlikler daha çok olsun. Emeği geçen herkese başta Nabide Kılınç’a teşekkür ederiz. Bir emek bin nasihata değer” diye yazarlar.
İşte, o Nurten Türkoğlu bugün Yerkesik İlköğretim Okulu 1/ A sınıfının öğretmeni. O Kütüphanemin o yılların öğrencisi. Bugün Yerkesik İlköğretim Okulu 1/A sınıfının genç öğretmeni..
Akşam onu sahnede izlerken, gururla ve onurla yaptıklarını o günleri bugünlere kıymetle getiren emeğin ürüne dönüşmesini izleyen yıllar içerisinde bu akşamı sergileyen genç öğretmen Nurten. Benim öğrencim . Beldemizin içinden biri. Aramızdan. Yöresine emek veriyor. Öğrencilerine, velilerine kıymet veriyor, kaynaşıyor ve bir emek, ürün ortaya çıkıyor.
Gözlerim sahnede akşamın ışıltısında o yıllarda duvarların ve sahnenin sesleri, programları duyulurken, akşamın sessizliği öğrencilerin seslerine karışmış, birbirine karışmış sahnenin heyecanları, birbirine karışmış emekler, işler , yetenekler. Sosyal salona yansıyan bu sesler ve emeklerde sevgi sonsuz, heyecan doyumsuzdu. Akşamın ışıltısında o günlerde olduğu gibi yine mutluydum, yine sonsuzdum… Yine o yürek, o ses, o heyecan, kardelen çiçeğinin uzaktan sesi ve heyecanı duyuluyordu, dün akşam.
Yerkesik İlköğretim Okulu 1 A sınıfı öğretmeni Nurten Türkoğlu Okul yönetimi ile Hüseyin İçen’i n ve Birol Ayhan’ın emekleri ile Yerkesik’e heyecan kattılar. Sahnede açan sevgi tomurcuklarıydı. Kutlarım. Nurten kardeşimizi kutlarım, emeğini öğrencilerini. Çok şanslılar, öğretmenleri var amaçları ile hedeflerine öğrencilerine yürüyen, çok şanslılar velileri.
Akşam kendimi çok şanslı ve mutlu hissettim. Çünkü izlediğim emeği ve üretkenliği bugünlere ve yarınlara güçlü taşıyan omuzlara sahip bir öğrencim vardı, bugünün Öğretmeni Nurten Türkoğlu meslek sevgisi ile…
Bu güzel heyecanı yaşatan ve yaratan Nurten kardeşimiz o bizden biri, içimizden biri, o genç biri, o bir öğretmen, geleceği belirleyen…Öğrencilerine şekil veren. O çocukları Kütüphaneye de geliyor. Hele Sevgi, çoktan Kütüphane sevgisini kazandı… Kitap sevgisini de…
Bu güzel akşamdan, bu güzel emekten dolayı kutluyorum ben, sevgili öğrencim öğretmen Nurten Türkoğlu’nu…
Bir öğrencim de pekçok kıymetli Pilay Başal. Onu düşündüm yazarken, sevgisini. O da Erzurum’da görev yaptığı okulda yaratıyor öğrencilerini ve güzellikleri… Sevgi tohumları ekiyor, ufukları aralayarak duru ve güzel…