Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Deneme
 

Yıl 2162: yeni eğitim sistemi tartışılıyor [(4+2) log7(10)7]+4+1,4

Yıl 2162: yeni eğitim sistemi tartışılıyor [(4+2) log7(10)7]+4+1,4
 

Başbakan Toygarcan Mecliste yeni eğitim sistemine dair konuşmasını yapıyordu.

"Saygıdeğer milletvekilleri, yeni eğitim sistemi modeliyle birlikte dünyaya entegrasyonumuz tam anlamıyla gerçekleşecek. Avrupa birliği ülkelerinden geri kalmayacağız. Muhasır medeniyetleri yakalayacağız. Cillop gibi olacağız."

Bu sırada muhalefet kürsüsünden mırıltılar yükseliyordu. Anamuhalefet partisi başkanı Cemil Mihmandar'ın yeni sisteme itirazı vardı.

"Sayın başbakan. Halkı kandırıyorsunuz. Logaritma tabanında eğitim sistemi mi olurmuş?"

Başbakan kaşlarını çatarak anamuhalefet liderine seslendi.

"Cemil Bey, matematik bilmiyorsanız öğretelim. Logaritmada tabanla üs aynı sayıysa üsle taban birbirini götürür."

Cemil Bey bu sözlere çok içerledi ve o da kaşlarını çattı. Akşam haberlerinde çıkacak bu atışmada altta kalmamalıydı

"Madem üsle taban birbirini götürüyor, neden o halde asıl sayıyı belirtmiyorsunuz da logaritma kullanıyorsunuz. Takiye yapıyorsunuz işte. Ayrıca sistemdeki 1,4 te neyin nesi? "

"Cehaletiniz her yerinizden belli oluyor Cemil Bey. 1,4 derken neyi kastettiğimizi biliyorsunuz. Çocuk Eylül ayında döneme başladıktan 4 ay sonra mesleğe yerleştirme işlemleri için iş bulma kurumuna gönderilecek. Virgülden sonraki 4 rakamı son yönlendirme anlamına geliyor "

Meclisteki toplantı sona ermiş vekiller dağılmıştı. Başbakan Toygarcan Cemil Bey'in meclisteki makamına gitti ve basından gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede mecliste konuşulamayanlar konuşuluyordu.

"Toygarcan Bey, bu yasa ile 2094 yılındaki 7+14-21 eğitim sisteminin izlerini silmeye çalıştığınızı biliyorum. Asıl amacınız MMMP (Milliyetçi Marksist Muhafazakar Parti) dönemindeki yasal düzenlemenin rövanşını almak. Ancak bu tasarıyı size yedirmeyiz."

"Cemil Bey, biz sizin partinizin yaptığı gibi anlık düşünmüyoruz. Geçmiş hesaplara takılmıyoruz. Biz geleceğin eğitim sistemini yaratmak istiyoruz. Yasa tasarısını görüşürken elinizi vicdanınıza koyun da öyle davranın. Eski eğitim sisteminden çıkan doktorların yaptığı ameliyatlarda 2.000.000 vatandaşımız öldü, 3.000.000 kişi sakat kaldı, 7.000.000 kişi hastanelerde kayboldu. Gelin birlikte iyileştirelim bu yarayı."

"Toygarcan Bey, siz de çok iyi biliyorsunuz ki DKCP (Düzenli Kalkınıp Coşma Partisi) olarak bizim hedefimiz ülkemiz için yapılan her iyi işe destek vermek. Ancak ülkemizin aydınları sizin sisteminizin 2170 yılına varmadan çökeceğini söylüyorlar. Yani bir nesil daha eğitimini bitirmeden telef olacak. Bizim önerimiz ise (1+3)X(4/2)-720/180 sistemi... Bu sistemle çocuklarımız daha güvenli bir geleceğe yelken açabilecek."

Başbakan ve anamuhalefet lideri arasında ülkenin eğitim kaderini belirleyecek bu ateşli tartışma sürdüğü sırada kapıdan bir gıcırtı duyuldu. Başbakan kapıya doğru başını çevirdiğinde bir çift gözle karşı karşıya kaldı. Kapıdaki kişi paniklemiş bir yüz ifadesiyle olduğu yerde donakalmıştı. Başbakan ve anamuhalefet lideri gazeteci ya da muhbir olduğunu düşündükleri kişinin yanına doğru gitmek üzere ayağa kalktıkları sırada kapıdaki genç kolundaki aletin tuşlarına büyük bir hızla dokunmaya başladı.

Başbakan kapının kolundan tutup gençle yüzyüze gelceği sırada genç ellerinden ışıklar çıkararak görünmezleşmeye başladı. Başbakan ve Cemil Bey bir an donakaldılar. Ne olduğunu anlayamamışlardı. Bir anda genç ortadan kayboldu. Başbakan ve Cemil Bey bir süre birbirlerine şaşkınlıkla bakakaldılar. Güvenliği çağırıp çağırmama konusunda emin değillerdi. Zira durumu güvenliğe açıklamak hiç de kolay olmayacaktı.

Metin labarotuarındaki odasına geri dönmeyi başarmıştı. Neredeyse bulunduğu zamandan 150 yıl sonrasının başbakanı ve muhalefet lideri tarafından lazer silahlı güvenlik görevlilerine teslim edilecekti. Turgay heyecanla deneysel çalışmasını sağ salim bitiren Metin'e gidip olanları sordu.

"N'oldu kanka? Ne gördün? Meclis nası bir yere dönüşmüş? Millet ışınlanarak mı gidiyor sağa sola?"

Metin derin bir iç geçirdi. Önünde duran 2041 yılına ait günün gazetesine baktı ve yüzünü buruşturdu"

"Yok be oğlum, birşey değiştiği yok. Aynı tas aynı hamam... Biz de birşey görücez diye 150 yıl sonrasına ayarladık aleti. Şu aleti 1000 yıl sonrasına bi programlasana ne oluyo bi bakalım"

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..