Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '09

 
Kategori
Astroloji
 

Yıldız haritası öğretiyorum (3. bölüm)

Yıldız haritası öğretiyorum (3. bölüm)
 

YILDIZ HARİTASI ÖĞRETİYORUM; AĞIR GEZEGENLER DİZİSİ (3.BÖLÜM)

BÜYÜK ŞANS YILDIZI “JÜPİTER”

Jüpiter büyük şans gezegenidir (yıldızıdır). Neşe, bolluk ve zenginlik yıldızı da denir. İnsana neşe, iyi kalplilik, iyimserlik, cömertlik ve geniş bir kafa yapısı ve kendine güven verir. Olumlu bir Jüpiter açısı insana mutlu bir ruhsal yapı verir.

Felsefe, yüksek öğrenim, basın-yayın, büyük ticaret, yabancı ülkeler, kültürleri ve dini temsil eder. Jüpiter insana küçük-büyük servet veren büyük şanstır. İnsanı kurtaran ve koruyan bir yıldızdır. Bazı kötü olaylardan Jüpiterin şansı sayesinde zarar görmeden veya az zararla kurtulabiliriz. Mesela, ölümcül bir trafik kazasında, şayet Jüpiter iyi alçılı ise, kılımıza bir şey olmadan sağ kurtulabiliriz. Bazen mucizevi, şans eseri olaylar onun sayesindedir.

İnsanın ne kadar ve nasıl para kazanacağını, zengin olup olmayacağını Jüpiterin haritadaki konumundan öğrenebiliriz. Mesela, haritanın 2., 5., 10., 8. ve 1. evinde insana inanılmaz zenginlik verebilir. Paranın nereden kazanılacağını, havadan para gelip gelmeyeceğini belirler.

Fırsatlar, ele kolay geçen fırsatları temsil eder. Transit (yani şu sıralarda, hareket halinde bulunduğu zaman) Jüpiterin iyi açılı olduğu dönemlerde her şey daha kolay gelir insana, sorunlar daha çabuk ve kolay çözülür ve şanslı fırsatlar insanın ayağına gelir ama bunu değerlendirmek kişiye düşer.

Jüpiter tecrübe, olaylar yaşatan gezegenlerden biridir. İnsana her türlü genişleme, ilerleme ve sosyal yaşam standartlarını yükseltme, entelektüel ilerleme, bilinci geliştirme fırsatları verir. Bu arada, Satürnün ortaya koyduğu eksikleri, verdiği sorumlulukları yerine getirmede insana yardım eden bir güçtür. Satürnün tavizsizliğine rağmen Jüpiter imdadımıza yetişir ve bize destek olur bir şekilde. Ve büyük amaçları gerçekleştirmek için gerekli olan kendine inanç, güven ve başarma şevkini, hevesini verir.

Jüpiter sayesinde kişi hedefine daha kolay ulaşır, onun sayesinde ün elde edebilir. Saygı, onura kavuşur.

Jüpiteri güçlü ve pozitif açılı biri dürüstlüğü, geniş görüşü, hoşgörüsü, iyimserliği, neşesi ve yardım severliği, yüce gönüllülüğü ile saygı uyandırır. Bilge kişilerin Jüpiteri güçlüdür. İnsanı maddi olmayan bilgiyle ulaşılabilen zenginliklere de kavuşturan odur.

Her tür bolluk, genişlemeden, büyümeden sorumludur.

İnsana yaşama hevesi verir.

Jüpiter bilgi edinmeyle de ilgilidir. Bilgi edinme ve kültürü artırma isteği verir. Jüpiteri güçlü biri çok yönlü, öğrenmeye çok meraklı ve en az bir alanda söz sahibi, bilgisi ve kültürüyle saygı uyandıran biri olur. Alanında danışılan kişi olur.

Milli piyango, miras vs gibi havadan gelen paradan da sorumludur bu cömert yıldız.

Temiz yüzlü, kalbi temiz gibi ifadeler Jüpiteri güçlü ve olumlu açılı kişilere söylenir. Onun kimseye zarar vermeyeceği, çok iyi niyetli olduğu yüzünden, ifadesinden bellidir. Ve yardım severdir. Aynı zamanda kendinde var olan bu iyimserlik, neşe, güler yüzlü, hoşgörülü, pozitif havadan dolayı insanların desteğini de kendine çeker. Kişiler ona o söylemeden destek olmak ister.

Jüpiter mutluluğu, hayattan zevk alma duygusunu, yaşama sevincini de temsil eder. Bereketi sembol eder. Bilginin birikmesi, kültürün artmasına da yardım eder. Kişilerin ilerlemesi ve ayakta durması için gerekli sosyal değerleri, maddi zenginlikleri sağlar. Gelenekler de buna bağlıdır. Felsefe, dinden sorumludur. Tanrı hakkındaki görüşümüzü etkiler. İnançlarımızı belirler.

Sert Veya Kötü Açılı Jüpiter

Jüpiterin kötü yönleri de vardır doğal olarak. Aşırı iyimserlik, fazla kendine güvenle insanı rahatlığa, tembelliğe, zevke düşkünlüğe ve böbürlenmeye, yapamayacağı sözler vermeye sevk edebilir. Veya ayrıca çok daha kötü yanları vardır. Şarlatanlık, dolandırıcılık, yalancılık gibi kötü huylara sebep olan yıldızlardan biridir.

Ayrıca onun verdiği şans ve iyimserlik ile, kişi iyi plan kurmadan, yeterli tecrübe edinmeden büyük işlere atılır ve sonuç iflas olur. Şirketlerin, bir işin batmasından da sorumludur kısaca. Satürnün sabır, çalışma, tedbir, irade, iyi planlama gibi görevlerini yerine getirmeyen biri Jüpiterin verdiği şans ve kendine güvenle birden atılır büyük işlere ve başta çok da iyi gider her şey, ama kısa süre sonra işler tersine dönmeye başlar. Fatih’in sınavı gelince, işin rengi değişir. İşin başında elde edilen geçici başarıya Acemi Şansı diyebiliriz. İşte Jüpiter, insana acemi şansını verir, ama kalıcı başarı için Fatih’in sınavından geçmek gerekir. O da Satürnün sesine kulak vererek başarılır ancak.

Jüpiter sağlık ve beslenmeyle de ilgilidir. İnsana yeme zevki, iştah verir. Dikkat edilmezse, kilo sorunu yaşanabilir. Karaciğeri etkiler.

Ayrıca bir şeyleri aşırı yapmaya iter veya rahatlık ve tembelliğe iter. Bu arada, sağlık sorunu varsa, onu da büyütme durumu olabilir. Olumlu-olumsuz genişleme, büyümeden sorumludur çünkü.

Kişiyi bencil, duyarsız, çıkar için insanları kullanan, vefasız, alışkanlıklara karşı dayanıksız, dini açıdan fanatik ve dar görüşlü yapabilir. Kumara, içkiye sevk eder, aşırı zevk düşkünlüğüne vs. Kolay yoldan zengin olma arzusuyla değerleri boş verme vs.

Jüpiter Yay Burcunun temsilcisidir ve ayrıca Balık burcunun da 2. yıldızıdır. Bundan başka, Yengeç burcunda çok güçlüdür. Ve haritada Jüpiter hangi burçta ise, o gruptan burçlardaki yıldızlara destek olur, diğer alanlardaki işleri kolaylaştırır.

Son olarak, Jüpiterin mahkemeler, yasa, anayasadan birinci derecede sorumlu yıldız olduğunu belirtmek isterim. Özellikle, 5., 7., 8. ve 9.evde bu konularda etkilidir. Olumlu açısı insana yasal zaferler verirken, olumsuz açısı kaybettirir.


Jüpiter Evlerde

İyi şans, başarı, bolluk, bereket, zenginlik, her türlü gelişme, büyümenin hangi alanlarda ve hangi şekilde gerçekleşeceğini Jüpiterin haritadaki konumundan öğrenebiliriz. Şansımızın nereden ve ne şekilde gelişeceğini anlarız. Ayrıca Jüpiterin bulunduğu evle ilgili alanlarda işlerimiz daha kolay ilerler. O alanda zorlanmadan ilerleriz.

Transit Jüpiterin (yani şu sıralar gökyüzünde ilerleyen Jüpiter) girdiği ev o sene hangi alanda iyi şans yaşayacağımızı gösterir. Bazen de kötü şans yaşarız aksine. Bunun sebebi Transit Jüpiterin doğum yıldızlarımızla yaptığı negatif açılardır. Bazı durumlarda da, kötü şans dediğimiz şey aslında iyi şansımız olabilir; mesela bir kaza geçiririz ve yaralı kurtuluruz. Şans bunun neresindedir? Kurtulmamızdadır!

Transit Jüpiter Evlerde

Jüpiter bir burçta 1 sene kalır. Her sene burç değiştirir ve o sene girdiği evle ilgili alanları etkiler. Jüpiterin etkisi bazen o evden çıkıp diğerine geçtikten sonra görülebilir. Yani bir burçta 1 sene kalsa da etkisi 2 sene sürebilir veya sonuçları ertesi sene yaşanabilir.

Bu sene (2009) Transit Jüpiter Kova Burcunda. Yıldız haritanızda Kova hangi eve düştü ise, o eve transit olarak girer ve sizi o alanda etkilemeye başlar.

Size Transit Jüpiterin evlere göre anlamlarını kısa ve pratik yoldan vereceğim. Ancak evlere göre detaylı değerlendirme yaparken, gezegen hakkında yukarıda belirttiğim bilgileri de mutlaka dikkate alın.

Transit Jüpiter 1. Evde:

Bu kişilik, davranışlar ve kendi kurduğumuz yaşantı, çevre, girişim evidir özetle. Jüpiter transit halde bu eve girmişse, bu alanlarda her tür gelişme, ilerleme, büyüme yaşanır. İlkler yaşanır. Yeni ve taze başlangıçlar yaşanır. Hayatınızın yeni bir sayfası açılır adeta. Bu dönemde, mekan, kent değişimi, yeni iş, yeni aşk vs hususunda kişi şanslıdır. Kişilik gelişimi hız kazanır ve dışa dönük, neşeli olur. Hayata daha mutlu gözle bakarız ve çevremizde saygınlığımız artar. Çevremiz genişler.

Evlilik için; şayet devam eden bir ilişki varsa evliliğe gider. Yeni ilişki, doğum yıldızlarının açısına göre evliliğe gidebilir. Genişleme ve ilerleme insana kendine güven verir.

Negatif olarak; kişi aşırılıklara yönelir, ve kendini hazırlıksız dağıtmanın ceremesini bu yıldızın etkisi geçtikten sonra çekmeye başlar. Ayrıca, iyi değerlendirilmeyen yeni girişimler, fırsatlar sonuç vermez.

Transit Jüpiter 2. Evde:

Para evidir. Bu hususta genişleme, büyüme beklemek gerekir. Ancak miktar sizin şansınıza, deneyiminize bağlıdır. Miras almak da söz konusu olabilir. Yaptığınız işte genişleme söz konusu olabilir. Çabalarımızın somut meyvelerini alma dönemidir. Öte yandan büyük toplu paralar harcamaya da işaret edebilir.

Transit Jüpiter 3. Evde:

Çevre, kardeşler, yakınınızdaki insanlar, eğitim, bilgi ve kısa yollar evidir özetle. Bu alanlarda gelişme, büyüme bekleyebiliriz. Bazı sürprizler yaşayabiliriz. Eğitim, eğlence vesilesiyle kısa seyahatler yaparız. Evi taşıyabiliriz. Kısa yollar, görüşmeler ile yeni insanlar tanıyabiliriz.

İletişim araçlarını, yazı işini bol kullanabiliriz. Kontrat vs dikkat etmeliyiz.

Transit Jüpiter 4. Evde:

Evde, yuvada genişleme, gelişme beklenebilir. Eşya yenileme, lüks eşya alma söz konusu olabilir. Evde bol misafir ağırlama, eğlence düzenleme. Evde bulunmaktan keyif alma. Bu evde de, kent değişimi söz konusu olabilir.

Eve yeni bir üyenin katılımı mümkün. Belki bir bebek veya dışarıdan aile üyesi olmayan birinin dönem boyunca sizde kalması vs. aile ilişkileri daha barışçıl, huzurlu hale gelir.

Kötü açılı ise, sorunlar abartılır, büyütülür. Parasal konularda evde anlaşmazlık olabilir. Evle ilgili masraf artabilir. Tabii bunlar diğer yıldızların da bu evle ve transit Jüpiterle açısına bağlıdır.

Transit Jüpiter 5. Evde:

Bu evde gerçekten kelimenin tam anlamıyla şanslı olaylar yaşanır. Aşk, eğlence, sosyal yaşam, sosyal faaliyetler, çocuk, borsa, milli piyango gibi alanları içine alır. Bu dönemde aşık olursunuz sırıl sıklam. Tabii diğer açılara bağlı olarak kalıcı veya kısa sürelidir. İşte büyük bir girişime atılırsınız. Veya daha önce başlattığınız işinizde maddi ve boyut olarak büyüme yaşayabilirsiniz. Veya kötü açılı ise, hatalı işler de yaptıysanız batmanız bu dönemde olabilir. Borsa vb yatırımdan ya çok kazanırsınız ya da tüm parayı batırırsınız. Havadan para kazanabilirsiniz. Tanınma veya bir ün büyümesi yaşayabilirsiniz. Transit yıldız hiçbir şey vermezse bile, size bu evde mutluluk duygusu ve eğlenme isteği verir. Yeni bir hobi, sosyal faaliyete başlarsınız.

Transit Jüpiter 6. Evde:

Günlük hayat, gündelik işler, sahip olduğunuz iş ve sağlık evi. Ayrıca geniş aile, akraba evi. Bu alanlarda her tür genişleme, büyüme, pozitif olaylar beklenebilir. Bu dönemde iş yerinde koşullar düzelebilir, daha huzurlu bir çalışma ortamına sahip olabilirsiniz, çalışmaktan keyif alırsınız. İşte bilgi ve tecrübeniz artar. İşler ve günlük hayat size daha kolay ve zevkli gelir. Gündelik hayat daha zengin ve renkli olur. Sağlık daha iyi olur. Varsa sağlık sorunu bu dönemde şifa bulma imkanınız daha yüksektir.

Olumsuz ise, sağlık sorununu büyütür. Artık sağlığınızla ilgilenmek durumunda kalırsınız. Bunun için gündelik alışkanlıklarınızı, beslenme alışkanlığını değiştirmeniz gerekebilir. Ama yine de sağlık sorununuzu çözmeye yönelirsiniz ve çözersiniz, tabii diğer yıldızlara bağlı olarak.

Transit Jüpiter 7. Evde:

Evlilik, her tür ikili ilişki, ortaklık, arkadaşlık, aşk evidir. Bu dönemde yoğun ve geniş bir ikili ilişkiler dönemi geçirirsiniz. Kendinizi bu ilişkilerde yaşayacağınız tecrübelerle geliştirirsiniz. Bu ilişkiler ve tecrübelerle kendinizi adeta bir aynada görürsünüz. Eksik veya geliştirmediğiniz bir yanınızı keşfedersiniz. Ve bunu geliştirmek için fırsatlar yakalarsınız. Her tür ilişkilerde tecrübe edinir ve güçlenirsiniz insanların ve hayatın karşısında.

Bekarsanız evlilik teklifleri alırsınız. Ve belki de evlenirsiniz. Aşık olursunuz.

Burası aynı zamanda açık rakip, açık düşman, mahkeme evidir. Bu dönemde düşmanlarınızı açık açık görürsünüz ve açılar iyi ise, onların karşısında daha güçlü bir konuma gelirsiniz. Kötü ise, yenilebilirsiniz. Ama yine de, tecrübeniz sizi daha deneyimli hale getirir.

Bir açılma ve toplumda tanınma dönemidir. Yurt dışı gezisi yapabilirsiniz. Veya yurt dışında yaşamaya gidebilirsiniz.

Transit Jüpiter 8. Evde:

Yatırım, ortak para işleri, bireysel yatırım, mirastan sorumlu evdir. İnancı, hayatın derinliklerini düşünme, gizli işler, psikoloji, eşten de sorumlu evdir. Bu dönemde eşten kaynaklanan maddi büyüme, veya sizin yatırım işlerinizde büyüme, büyük, toplu bir somut mala sahip olma söz konusu olabilir. Veya yoğun bir borç ödeme dönemidir. Toplu para çıkabilir borç için, yatırım için. Gizli aşk yaşanabilir, gizli bir hayranınız olabilir. Gizli kıskançlıklar yaşanabilir. Hayatı mistik ve inanç ve felsefi olarak derin düşünürsünüz bireysel bağlamda.

Transit Jüpiter 9.Evde:

Bu ev öncelikle uzun yol, yurt dışı, yabancılarla ilişki, yüksek eğitim ve kariyer bağlantılı eğitim, terfiden sorumludur. Uzun yoldan gelen veya giden olur. Siz uzun yollar yapabilirsiniz. Terfi, bilgi artırma nedeniyle seyahat veya başka yere yerleşme söz konusu olabilir. Uzun bir yoldan, uzaktan bir aşk yaşanabilir. Size yabancı, yetkili ve etkili kişilerle iş görüşmeleri olabilir. Kariyer için eğitim, sınav gündeme gelebilir. Yeni bir meslek edinebilirsiniz. Hayat felsefeniz yenilenir, genişler ve yaşam tarzınıza hakim olabilir. Düşünsel, bilinç olarak bir genişleme yaşanır.

Transit Jüpiter 10. Evde:

Bu ev çok önemli evlerden biridir. Hayatta geldiğimiz en yüksek noktayı gösterir. Bu dönemde kavak yelleri başımızda eser. Her şeyin en iyisini isteriz. Hayatta müthiş bir açılma, genişleme ve yükselme arzusu duyarız. Adımızın başına yeni bir statü isteriz. Ve bunu elde edebiliriz. Fırsatları akıllı ve ustaca değerlendirebilirsek, sosyal standartlarımız tavan yapar. Sosyal merdivende en azından bir basamak üste çıkarız. Zengin olabiliriz veya gelirimiz artabilir (zenginliğin büyüklüğü açıya vs bağlıdır).

Büyük ün, saygın bir yere gelme, adımızı dünyaya duyurma söz konusu olabilir.

Negatif açılı ise, isteklerimiz için çabalasak da elde edemeyebiliriz, fırsatları kaçırabiliriz. Veya kötü bir ün elde edebiliriz kendi toplumumuzda veya daha geniş toplumda.

Transit Jüpiter 11. Evde:

İdeal, amaçlar, dostlar, grup aktivitelerinin evidir. Büyük bir veya birkaç idealimize kavuşabiliriz. Hedefimize ulaşabiliriz. Bir grup çalışmasına katılabilir ve ilgi alanımızla ilgili yeni yüzler tanıyabiliriz. Grup çalışmaları vasıtasıyla amacımıza ulaşabiliriz. Bu dönemde dostların desteğini alırız.

Negatif açılı ise, bazı kişiler tarafından kullanılabiliriz veya biz kendi büyük amacımız için insanlara çıkarcı yaklaşabiliriz.

Transit Jüpiter 12. Evde:

Ruhsal dünyamızın, bilinçaltımızın evidir. Ayrıca gizli işler, gizli dost-düşman evidir. İnsanların gözünden uzak yapılan eylemlerin evidir. Yardım vs kurumlarını da temsil eder.

Transit Jüpiter bu eve girdiğinde ruhumuz huzur bulur. Sanki sebepsiz bir huzur, neşe duyumsarız içimizden. Hayata daha sakin ve pozitif bir gözle bakmaya başlarız. Huzurumuzu artıracak, bizi ruhsal olarak zenginleştirecek mekanlara, ortamlara girmeye çalışırız. Veya inzivada kalmak hoşumuza gider. İçsel bir genişleme, rahatlama yaşarız. Psikolojik, bilinçaltı kökenli sorunlarımız sanki kendiliğinden birden iyileşir.

Kötü açılı ise; hayal ve fantezi dünyasına dalıp gerçeklerden ve hayatın sorumluluklarından kaçarız.

Evet, Jüpiterin astrolojik anlamını detayıyla ve evlere göre Transit Jüpiterin anlamlarını kısaca vermeye çalıştım. Değerlendirmesi size kalıyor.

Jüpiteriniz parlak ve pozitif olsun dileklerimle…

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..