Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '09

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii'den Ocak ayı burç yorumları

Semavii’den OCAK AYI Yıldız Yorumları


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )


Yeni seneye merhaba diyelim. 2009’un bizlere, ülkemize ve dünyaya barış ve hümanizmi getirmesi dileğimle yeni senenin ilk ayının burç yorumlarına başlayayım.


Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Geçen ay çok zorlandınız, çok çabaladınız. Bunun sonucunda kiminiz büyük bir idealini gerçekleştirdi kiminiz yaklaştı. Otorite konumundaki birinden gördüğünüz düşmanca tavır sizi çok bunalttı. Kıskanıldınız. Bu kadar çabaya rağmen engellerin büyüklüğü sizi kaçma eğilimine sevk etmiş olabilir. Ama pes etmek yok. Çünkü idealleriniz, gelecekte ne yapmak istedikleriniz belli olmaya başladı. Bu aydan itibaren ideal evinize girip, bütün bir seneyi orada geçirecek olan şans yıldızı Jüpiter hayalleriniz, ideallerinizi gerçekleştirmeniz için size destek vermeye başlayacak. 2008’de yıldızlar sizden yana değildi ancak bu sene şans yıldızı sizden yana. Bunun etkisiyle biraz nefes alacak, sizi kıskanan, iyiliğinizi istemeyen bazı kişilere rağmen, sizi seven ve önemli pozisyonda bulunan yeni dostluklar sayesinde ilerleyecek ve hedeflerinize ulaşacaksınız.


Bu ay öte yandan sevilme ihtiyacınız artacak. Çok istediğiniz bir şey var, çok dua ediyorsunuz onun için. Ve güçlü dost, yakınınızın desteği ile veya inancınızın gücüyle buna ulaşacaksınız şayet hâlâ ulaşmadıysanız.


Bazı Koçların ruhsal dünyası patlamak üzere. Her şeyi bir kenara atmak, bir kalemde silmek, isyan bayrağını çekmek üzere. Ama yıldızların desteğiyle sağduyu galip gelecek ve bazı beklentilerin gerçeklemesiyle sakinleşecek, rahatlayacaklar.


Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Şans yıldızı Jüpiter 9. evde Oğlak burcundan size destek vererek bazı önemli girişimlerde bulundunuz. Yeni girişimlerin hayata getirisi üzerine zaman zaman düşündünüz. Bunların hepsi hayata yeni bakış açısı kazandırdı size. İnançlarınız, nasıl bir hayat istediğinizi daha iyi anladınız. Şimdi gözünüzü yeni bir yola diktiniz, veya hedefinize ulaştıracak yeni bir yola.


Kariyer, uzak yol, belli bir eğitim ardından gelecek önemli bir iş alanı peşinde olanlar için gerçekten önemli bir dönem. Her şey bu aydan itibaren hızlanacak. Uzak yerden alacağınız haber veya uzak yerden gelen biri ile yapacaklarınız sizi ilginç gelişmelere götürecek. Bazılarınız ise önemli bir yetki sahibi olmak fırsatını yakalayacak. Kısacası bütün Boğalar için sosyal, iş hayatında bir kariyer mücadelesi var ve bunun için somut sonuçlar elde etme dönemi. Bazı Boğalar ise (Nisan sonu doğanlar) kendileri için sorun yaratan bir şeyden vazgeçecek.


Bu ay yabancı, önemli pozisyondaki insanlardan gelecek destek çok önemli. Kimi Boğalar ise birden kendini duygusal bir ilişki içinde bulacak ve ani bir kararla evliliğe adım atacak. Bu ay cesursunuz.


İkizler ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Sevgili İkizler, müjde; şans yıldızı Jüpiter Kova burcuna girerek size epeydir vermediği şansı bu sene vermeye başlayacak. Epeydir kanadı kırık kelebek gibiydiniz. Ama biraz toplanmaya başlayacaksınız ancak hemen ayaklarınız havalarda uçmasın. Çünkü disiplin yıldızı Satürnün sert açısı devam ediyor.


Bu sene şans size uzak yerlerden göz kırpacak. İnançlarınız değişiyor, hayata farklı yerden bakmaya başlıyorsunuz. Ve mesleki değişime adımlar atıyorsunuz. Ya mesleki değişim ya da kariyere doğru adımlar… Bu arada, eski davranış kalıplarınızı atın derim bir an evvel, yeniyi yakalayabilmek için.


Aşk bekleyenler de, yakından değil, uzaktan, uzun mesafelerden veya kendine yabancı bir çevreden gelecek aşka merhaba diyecek. Ruhunuzda yükselen tatlı duygularla bu ay başka dünyalardasınız adeta.


Yeni hayat tarzına doğru adımlar hızlı atılacak. Hazır olun fırsatları yakalamak için.


Yengeç ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Beklediğiniz bir çözüme uzakta bir yerden, uzaktan gelecek bir haberden ulaşacaksınız. Sizi epeydir sıkan, üzen sorunlar devam ediyor ama koşullar değişmeye başlıyor.


Epeydir elinizde olmayan, dıştan gelen olaylarla meşgulsünüz. Yani kadersel bir dönemdesiniz. Sıkıntılar beraberinde çözümlerini de getirir. Hiç ümidinizi kaybetmeyin, çünkü mucize gibi olayları yaşatan Uranüs gezegeni sizi Balık burcundan çok olumlu destekliyor. Ve inançlarınızı çok güçlendiriyor ve kendi özünüzle barışmanızı sağlıyor. O yüzden kendinizi inançlarınıza ve kendinize açın, yaşamın güzelliklerini ve kendinizdeki güzellikleri görün.


Bu ay Oğlak burcunda gezen Marstan alacağınız sert açı bazı pürüzler yaşatacak size ama onun Başak ve Balıktaki yıldızlarla tatlı açısı, sabır ve sağduyu ile sonuca ulaşmanıza yardım edecek. O yüzden sorun gibi görünen şeylere kafanızı takmayın, çözüme odaklanın. Çünkü o sorunları çözüm için yaşayacaksınız. Bu yıldızların size bir öğretisidir. Yıldızlara kulak verin, söz dinleyin.


Aşk için de yukarıda belirttiğim durumlar geçerli, sorun gibi görünen şeyler çözüm için yaşanacak.


Aslan ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Bu seneye erken girdiniz demiştim. Bazı Aslanlar kendi inisiyatifleri dışında gelişecek olaylara hazır olsun. Bu hiç aklınızda yokken evlilik olabilir, yeni bir iş teklifi ve bununla beklentilerinizi farklı bir yöne kaydırma olabilir, yeni bir aşk olabilir. Yalnız, aşk yaşayanlar, ayrılanlar için, ilginç bir durum söz konusu. Bazı olaylar bu ay tekrar edeceğe benziyor. Ayrıldığınız sevgilinizle bir görüşme, iletişim söz konusu veya var olan sevgilinizle Aralık ayında konuştuğunuz bir konuyu detaylı konuşma söz konusu. Bu iletişim sizin bu sene aşkta, evlilikte ne istediğinizi anlamanızı sağlayacak.


Yıldızlar hızlı ilerliyor, her şey hızlı gelişecek. Ancak Merkürün geri dönecek olması, detaylı ve sağlıklı düşünmenize yardım edecek ve ayaklarınız yere sağlam basacak ve ondan sonra hızla somut gelişmelere doğru ilerleyeceksiniz.


Bu sene kariyer, iş, aşk, dostluk, ortaklık hususunda her tür ikili ilişki çok önem kazanacak. Bunun adımları bu ay atılmaya başlıyor. Çok ilginç ve yararlı yeni arkadaşlıklar kurmaya başlıyorsunuz. Ufkunuzu geliştirecek, sizin kendinizi aynada görmenizi sağlayacak ilginç olaylar yaşayacaksınız. Ve kendinizi çok geliştireceksiniz. Kolay gelsin şimdiden.


Başak ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Bu senenin en belirgin konusu, iş ortamının geçen seneye göre çok daha iyi, pozitif ve verimli olacak olması. Siz işinize keyifle gitmeye başlayacaksınız. Çünkü iş koşulları iyileşiyor. Uzun zamandır evinize almak istediğiniz bazı şeyleri alacak, evinizi yenileyeceksiniz. Sağlık durumunuz daha iyi olacak. Bu konularda yükünüz biraz hafifleyecek, en azından size öyle gelecek.


2008’te tanıştığınız önemli çevrenin faydasını bu sene daha iyi değerlendireceksiniz. Bu ay Güneşte meydana gelecek küçük bir tutulma bazı Başakları pozitif etkileyecek. Sürüncemede olan bir sorundan kurtulacaklar. Bu ay sizi cesur, kararlı ve neşeli görüyorum. Uranüs-Satürn bir-iki defa zıt açı oluşturarak gerginlik yaratacak olsa da, Oğlaktaki Mars size cesur, sağduyulu adım attırıp, güzel bir sonuca kavuşturacaksınız sorunlarınızı.


Başaklar, bu ay kendinizle gurur duyup, şımaracaksınız. Bunu hak ettiniz doğrusu.


Terazi ( 23 Eylül-22 Ekim )

Yıldızlar size acıdı (ama geçici bir süre!). Nihayet Ocak 5’ten itibaren Kovaya girip seneyi orada tamamlayacak büyük şans yıldızı Jüpiter size destek vermeye başladı. Bu sene yapmanız gereken en son şey, kararsızlık! Kendinizi toplayın ve yaşadıklarınızın farkına varın. Jüpiter size bunun için zaten yardım edecek. Ne için yardım edecek: hayatınızı ayıklamak için. Sizin için en önemli şeyleri anlayıp onlara dört elle sahip çıkmalısınız. Fırsatları kaçırmayın sakın. Yoksa sene sonunda burcunuza geçecek olan disiplin yıldızı Satürn sizi fena sarsar. Benden söylemesi.


Gelelim bu ayın detaylarına..


Şans yıldızının size en önemli katkısı, hayattan keyif almak, kendini mutlu hissetmek ve aşk olacak. Eh, bunlar da en önemli şeyler. Sosyal hayatınız şimdiden canlanmaya, daha verimli olmaya başlıyor ve güzel bir çevreye giriyorsunuz. Ve bu çevrede şanslı fırsatlar yakalayacaksınız.


Bekar Teraziler, bu sene size yeni bir aşk görüyorum. Kesinlikle eskiyi unutturacak bir şey bu. Hatta Terazinin başında doğanlar bu ay aşka hazır olsun. Evli olanlar ise, sosyal hayattan epeydir alamadığı tadı alacak, önemli kişilerin bulunduğu ortama girecek, kabul edilecek, sosyal statü olarak daha iyi bir konuma gelecek.


Siz yine de bu ay sağduyu ve tedbiri elden bırakmayın. Oğlaktaki Mars size gergin anlar yaşatabilir, ama sabredip, pasif kalmanızı öneririm. Bırakın sorunu başkaları çözsün bu ay. Gelecek ay daha pozitif, cesur bir durumda olacaksınız. Sorun çözülmüyorsa gelecek ayı bekleyin derim.


Ama her şeye rağmen bu ay içinizden dışınıza taşacak mutluluk ve neşe duygusuna diyecek yok. Sevdiklerinizle mutlu, sevgi dolu günler yaşayacaksınız. Dışa açılacak, hareketli olacaksınız.


Akrep ( 23 Ekim-21 Kasım )

Bazı Akreplere ev değişikliği görünüyor. Bu sene ev ortamı zengin, ev koşulları daha iyi durumda olacak. Evle ilgili lüks harcamalar söz konusu olacak. Kimi Akreplere de eve yeni birinin ilave olması durumu söz konusu. Veya uzakta olan aile üyesinin gelmesi veya uzağa gitmesi söz konusu.


Evle ilgili harcamalarda ipin ucunu kaçırırsanız, zorlanırsınız. Uyarmadı demeyin.


Bu ay sevdiğiniz birinin sorununa destek olup, çözüm bulabileceksiniz. Yapacağınız görüşmelerden olumlu sonuçlar alacaksınız.


Sizi duygusal, sevgi ihtiyacı yükselmiş, sorumlulukları bir kenara atıp eğlenip mutlu olma isteği ile dolu görüyorum. Hem bol bol ağlayıp bol bol da güleceksiniz. Aman keçileri kaçırmayın duygu dalgalanmalarına kendinizi kaptırıp da.


Bazı Akrepler sürpriz bir şekilde ev sahibi olabilecek. Ve bu ev çevresi ile hoş, canlı bir yerde olsa gerek. Bu arada, aşk bekleyen Akrepler bu ay çok beğenileceksiniz. Ve siz de hemen aşık olmak üzeresiniz.


Kısacası bu ay duyguların iplerini alabildiğine bırakıp felekten bir ay çalacaksınız.


Yay ( 22 Kasım-21 Aralık )

Aktif çalışma devam ediyor ama bu sefer gözünüzün önünü daha net görüyorsunuz. Geçen seneden beri başlattığınız girişimlerin size getirisi giderek somutlaşıyor. Hem maddi olarak büyüme hem de yeni ortam, çevreye doğru ilerliyorsunuz. Keyiflisiniz bu ay çünkü çabalarınızın somut sonuçlarını görmeye başladınız.


Bu ay daha rahatsınız, biraz olsun derin nefes alabileceksiniz. Ve kendiniz için harcama yapacaksınız, biraz kendinizle ilgileneceksiniz. Kısa yollar planlayacak ve bazılarını gerçekleştireceksiniz. İş yeri, otorite ilgili sıkıntınız olsa da, bazı maddi beklentilerden dolayı bu sorunu büyütmeyeceksiniz.


Evde yaşadığınız gergin durumlarda da hafifleme söz konusu. Belki aileden biri dinlenmek amacıyla bir süreliğine gidecek, bu sizi de biraz rahatlatacak, kendinizle baş başa kalıp daha sakin düşüneceksiniz. Kısa yollardan tatlı haberler alacaksınız.


Oğlak ( 22 Aralık-19 Ocak )

Sizin burcunuzda bir sene boyunca kalan büyük şans yıldızı Jüpiter artık Ocak 5’ten itibaren Kova burcuna giriyor. Ancak üzülmeyin, şans yıldızının şanslı enerjisi bir sene boyunca daha devam eder. Kimi Oğlaklar şans yıldızı Kovaya geçince daha şanslı ve somut olaylar yaşayabilir. Çünkü öyle veya böyle bu yıldız kişiliğinizi güçlendirdi ve kendinize güveninizi artırdı.


Yine yoğunsunuz ve hareket halindesiniz. Mars yıldızı bu ay sizin burcunuzda. Daha cesur, kararlı ve somut başarılara doğru adımlar atacaksınız. Kısa vadede erişeceğiniz çözümler için harekete geçeceksiniz. Ve kişilinizle dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Bazı Oğlaklar bu ay çok önemli projelere imza atabilir, kimisi de kendi yaptığı proje, veya bir ürünle hayranlık ve destek kazanabilir.


İş kuranlar yabancı ve yetkili insanlarla işbirliğinin faydasını görmeye devam edecek ve işiniz beklediğinizden de köklü ve büyük bir işe dönüşebilecek. Parasal beklentileri de daha fazla karşılayabileceksiniz.


Bu arada kendinizi ihmal etmeyip zevkli, güzel şeyler alacaksınız kendiniz için. Bu ay güzel giyinmeye ve bakımlı görünmeye daha hevesli olacaksınız. Ve tatlı, zevkli ortamlara girecek, yorgunluk atacaksınız. Aşk derseniz; beklenmedik bir anda, hiçte ummadığınız bir kişiye gönlünüzü kaptırabilirsiniz. Sizde hoş ve tuhaf bir etki bırakacak birine.


Kova ( 20 Ocak-18 Şubat )

Evet, büyük şans yıldızı Jüpiter artık 5 Ocak’tan itibaren sizin burcunuzda. Sizi şimdiden tebrik ederim. Bu sene şans sizden yana demek bu.


Bu sene birçok şey sizin için çok daha kolay olacak. Kişiliğinizde geliştirmek, değiştirmek istediğiniz bir yanınızı kolayca başarabileceksiniz, bazı büyük hayallerinize ulaşabileceksiniz. Elinize ummadığınız kadar bol fırsat geçecek, artık onları değerlendirmek size düşüyor. Ve çevrenizde, kurduğunuz hayatta sahip olmak istediğiniz gelişmelere kavuşabileceksiniz, çevreniz gelişip zenginleşecek. Dışa dönük, yaşama hevesi çok yüksek ve canlı, mutlu olacaksınız.


Gelelim bu ayın detaylarına.


Bu ay kafanızda tasarladığınız birçok şeye somut adımlar atıyorsunuz. Seneye hızlı başlayacaksınız. Bazı önemli şeyler için hemen harekete geçiyorsunuz. Alacağınız bir haberle, veya bir girişimle kısa zamanda sonuca ulaşacaksınız. Yıldızlar hızlı ilerlerken sağduyu vermeyi de ihmal etmeyecek. Hızlı gelişmelerden doğabilecek ihmalleri bu sağduyu ile fark edip, çözebileceksiniz. Sevgili kalbi boş Kovalar, aşka hazır olun.


Bu ay hareket ve yaşama sevinciniz çok yüksek. Işıl ışıl parlayacak ve göz kamaştıracaksınız.


Kafanızda çok önemli bir durum, bir hayal veya tasarı ile ilgili bir istek bu ay da biraz perde arkasında kalacak. Eksik veya sizi kararsızlığa iten bir şeyler var, veya gelişmesini beklediğiniz bir şey. O gerçekleşince harekete geçmek istiyorsunuz. Haklısınız. Ve bunun gerçekleşmesi, görünür olması gelecek ay olacak.


Balık ( 19 Şubat-20 Mart )

Hayatınız sorunları, güzellikleriyle aynen devam ediyor ama tek bir farkla: bakış açınız ve ruhsal dünyanız bu sene bu aydan itibaren değişmeye başlıyor. Yaşadıklarınızı çok daha geniş açıdan, tarafsız ve pozitif görmeye başlayacaksınız. Ve sorunlarınızı da sevmeyi öğreneceksiniz. Onların size kazandırdığı direnme, mücadele etme gücü, mücadele ederken gerçek sevdiklerinizden aldığınız destek ve bu destekle ne kadar çok sevildiğinizi anlamak vs bunlar sizin ruhsal dünyanıza güzel bir aydınlık getiriyor. Artık zorluklar eskisi gibi sizi yıldırmayacak. Bu arada sabretmenin erdemini de hayat size öğretiyor. Uzun soluklu başarının en önemli sırlarından biri de budur.


Bu ayın detayları nedir?


Sevdiklerinizden ve önemli, sözü geçen dostlarınızdan aldığınız destekle ilerliyorsunuz. Ama biraz mola verme vakti gelmiş sanki. Bunu ben demiyorum, yıldızlar diyor, özellikle de Venüs diyor. Venüsle beraber, bu ay günleriniz daha neşeli, hoş geçecek. Bu ay ayrıca estetikle, sanatla ilgilenmek isteyecek, sevdiğinizle romantik ortamlara gireceksiniz. Sevilmek, şımartılmak isteyeceksiniz. Romantik ve biraz uçarı, biraz çılgınsınız. Aşk arayanlar grup, dost ortamına dikkatini versin, beklenmedik, heyecan yaratan bir kalp çarpması yaşayabilirisiniz. Ama bu bir Ay çarpması olacak, gerçek aşk olup olmayacağını zaman gösterecek.


Bir-iki defa Satürnden alacağınız sert açı ile biraz gerilseniz de, sorun kısa sürecek ve sorunu çözebileceksiniz. Yıldızlar sizi seviyor, hadi iyisiniz bu ay… J

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..