Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Konut Kredileri
 

Yılın ilk çeyreğinde konut kredisi hareketliliği

Yılın ilk çeyreğinde konut kredisi hareketliliği
 

Ev almayı düşünen herkes genelde konut kredisine başvuruyor. Bankaların sunduğu faiz oranları, masraf tutarı, aylık taksit ve bunlara bağlı olarak cebinizden çıkacak toplam tutar değişken. Ev kredisi ile ev almayı düşünüyorsanız karşılaştırma yapan sitelerden bankaları karşılaştırabilirsiniz.

Her tür kredi karşılaştırması yapan sitelerden biri hangikredi.com. Hangikredi.com, 2014 yılının ilk çeyreğine ilişkin online kredi başvuruları ile ilgili bazı saptamaları var. Hangikredi’nin verilerine göre 2014’ün ilk 3 ayında en çok online konut kredisi başvurusu İstanbul’dan yapıldı. %63 ile birinci sırada olan İstanbul’u %7 ile Ankara, %4 ile İzmir, %2 ile Bursa ve yine %2 ile Antalya takip ediyor.

Yılın ilk ayında daha yoğun şekilde yapılan başvurular ilerleyen aylarda düşüş göstermiş. Öyle ki Ocak ve Mart arasında %60’a varan bir daralma söz konusu. Bu daralmaya paralel olarak alacağı evi belirleyenlerin sayısında da azalma var. Alacağı ev hazır olanların oranı Ocak ayında %67 iken Şubat ayında %55’de düşmüş. Mart ayında ise yeniden %67 olmuş.

Konut kredisi çekmek isteyenler için önem teşkil eden konulardan biri peşinat. Bazı bankalardan peşinatsız konut kredisi çekilebilse de belli bir oranda peşinatın hazır olmasında fayda var. 2014 yılının ilk çeyreğinde peşinatı hazır olanların oranında bir önceki yıla göre artık var. Ocak ayında peşinatı hazır olanların oranı %78 iken Şubat ayında %79’a yükselmiş. Mart ayında ise yeniden %78’e düşmüş.

Hangikredi’nin sunduğu veriler içinde dikkat çeken noktalardan biri de insanların neden kredi araştırması yaptığı. “Neden kredi araştırması yapıyorsunuz?” sorusuna %2’lik dilim “kredi yapılandırmak istiyorum”, %57’lik dilim “hemen kredi almak istiyorum”, %41’lik dilim ise “kredi araştırması yapmak istiyorum” cevaplarını vermiş. Bu cevaplar doğrultusunda görülüyor ki faiz oranlarındaki değişim, tüketicileri araştırma yapmaya sevk ediyor. 2014 yılının ilk çeyreğinde konut kredisi için en çok yapılan araştırma ise 120 ay vade ile 100.000 TL nakit para desteği.  

Konut kredisi almayı düşünüyorsanız Hangikredi.com’dan kredi karşılaştırması yapabilir, kredi koşulları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 7
: 861
Kayıt tarihi
: 06.05.14
 
 

Edebiyata, sinemaya, tarihe ve geziye ilgim var, yazı yazmayı seviyorum. ..