Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Home Exchange ve Couch Surfing ile ucuz tatil

Home Exchange ve Couch Surfing ile ucuz tatil
 

Ev değiş tokuşu dünya çapında uzun yıllardır uygulanan bir sistem. Konaklama masraflarını ortadan kaldıran bu sistemle ucuz tatil yapmak mümkün. Dünyayı az parayla keşfetmek istiyorsanız home exchangeden faydalanabilirsiniz.

Home exchange, belli bir süreliğine karşılıklı olarak ev değiştirmek anlamına gelir. Örneğin Amsterdam’a gitmek istiyorsunuz. Üye olduğunuz siteden Amsterdam’da home exchange yapmak isteyenlerin evlerini inceleyerek onlara teklif gönderebilirsiniz. Teklifinizin kabul edilmesi için karşı taraf da sizin bulunduğunuz şehre sizin belirttiğiniz tarihlerde seyahat gerçekleştirmek istemeli.  

Home exchange yapabilmek için öncelikle homeexchange.com, lovehomeswap.com, homeforexchange.com gibi sitelerden üyelik açmanız ve detaylı bir profil oluşturmanız gerekir. Oluşturduğunuz profilde yaşadığınız evi iyi ve kötü yönleri ile dürüst bir şekilde betimlemeli, profilinizi fotoğraflarla desteklemelisiniz. Ayrıntılı profilinizi oluşturduktan sonra ev takası için ev bakmaya ve beğendiğiniz evlere teklif göndermeye başlayabilirsiniz.

Couch Surfing

Konaklama masrafını sıfıra indirirek ucuz tatil yapmayı olanaklı hale getiren sistemlerden biri de couch surfing. En yalın tanımı ile hiç tanımıdığınız birini evinizde misafir etme ya da hiç tanımadığınız birinin evinde misafir olma anlamına gelen couch surfing ile konaklama masrafı olmadan tatil yapabilirsiniz. Couch surfing yapabilmek için de ilgili sitelere üye olup detaylı profil oluşturmanız gerekir. Burada önemli olan ayrıntılardan biri profilinizin iyi referanslara sahip olması. Yani, birileri sizi evinde misafir etmeden önce siz birilerini evinizde misafir ederek olumlu yorumlar almalısınız. Böylece başkasının evinde kalmak için davet gönderdiğinizde ev sahibi sizin referanslarınıza bakarak güvenilir biri olduğunuzu anlar ve evinde kalmanıza izin verir.

Her iki uygulamada en önemli olan şey güven. Profilinizi oluştururken dürüst olmanız güvenilirliğinizi arttırır. Dürüst bir profil oluşturmazsanız evinize gelenler tarafından kötü yorumlar alabilirsiniz. Ayrıca iki uygulamada da uymanız gereken katı kurallar olduğunu unutmamalısınız. Bu katı kurallara uymadığınız takdirde üye olduğunuz sayfadaki üyeliğiniz silinecektir.

 

 
Toplam blog
: 7
: 861
Kayıt tarihi
: 06.05.14
 
 

Edebiyata, sinemaya, tarihe ve geziye ilgim var, yazı yazmayı seviyorum. ..