Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

20 Nisan '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zaman yolculuğu

Bir zaman yolculuğu insanın doğum ile ölüm arasındaki yolu..
 
Peki siz bu yolun neresindesiniz ?
Geçmiş? Gelecek? Şimdi?
Günler ve geceler öyle hızlı geçiyor ki bazen nefes aldığımızı bile fark edemiyoruz belki de..
 
Bir Kızılderili hikayesi der ki,
Kızılderililer ruh-beden-zihin denge çalışmalarından sonra uzun yürüyüşler yaparlar ve sonra oturur dinlenirlermiş. Bunun nedenini sorduklarında kızılderili demiş ki; Ruhlarımız bedenlerimizin hızına yetişemiyor. Durup onları bekliyoruz.
 
Peki biz bunu yapabiliyor muyuz acaba? Geleceği yakalama telaşında, geçmişin keşkelerini de alıp kucağımıza koşarak gidiyoruz gibi durup dinlenmeden..
 
Öyle bir döngü ki geçmişin gölgesi hep peşimizde ve geleceğin illüzyonuna kavuşmaya çalışırken  "an" da olmanın farkına varamıyoruz. Ve işte galiba mutlu olabilme fırsatını bu "an" da kaçırıyoruz...
 
Şimdi derin bir nefes al. Dur ve bekle. Olduğun yerde her ne yapıyorsan. Aynaya bakar gibi kendini bir izle. Daha derine bir bak bir başkasını izler gibi. Etrafını gör, yaptığın her neyse onunla bir ol. farket ve farkındalığını hisset. 
 
Ne geçmişi değiştirebilirsin eyvah olmasaydı,  keşke yapmasaydım diyerek. Oysa zaten geleceğini tasarlarken "an"da yaşadığın gerçek zaten geçmişin olacak bir dakika sonrası.
 
Ama şimdi herşeyi değiştiebilirsin....
 
Sen bu tasarımı hazırlarken pişmanlıklarına dur demek için için yaptığın her neyse duygu, düşünce ve bedeninde onunla olduğunda , bütün olduğunda  sadece yarattığın dünyandan emin ol ve sadece mutlu olmayı farket sevgiyle....
 
Sevgi Işıkla 
Oya Tunka
yaşam ko
 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..