Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Zamane erkekleri ve biz kadınlar...

Zamane erkekleri ve biz kadınlar...
 

Çok değil bundan bir beş , altı sene öncesine kadar erkeklere yöneltilen ‘kadınlarda hoşa gitmeyen şeyler nelerdir?’ sorusuna verilen cevaplar tırnaklarda yarım oje, piknik tip beden, aşırı makyaj, leopar desen, kaçık çorap, tayt, yarım rujlu dudak gibi görsellikle ilgili hususlardı.Bu noktaları kadın dergileri ‘Hımmm, haberiniz olsun , sakın bunları yapmayın, yoksa bırakın kocayı sevgili bile bulamazsınız ‘ diye yazıp bizi uyarırdı.

Gene uyarıyorlar ama bu sefer erkeklerin kadınlarda dikkat ettikleri ve istemedikleri ‘’o şeyler’’ değişip görsellikten karakteristiğe geçiş yapmış durumda.

Mesela diyorlar ki kadınlar artık paralı olsun, bize muhtaç olmasın.Halbuki eskiden erkeğin kadından daha fazla para kazanması statü simgesi idi.Bir kadının maaşı erkekten yüksek ise direkt ayrılık sebebi sayılıyordu ‘sen daha iyilerine layıksın’ cümlesi ile…(Hoş bu cümle TSE standartı gibidir her ayrılıkta kullanılır ya , neyse…).

Buna ister lüks yaşam tutkusu ister başka bir şey diyelim sonuçta kadının zengini makbul artık.

Kült bir söz olan ‘Seven insan kıskanır’ devri de bitiyor kadınlar haberiniz olsun.

Zamane adamları artık zırt pırt aranmak istemiyor.Bayıyormuşuz onları!.

Zaten adam milleti kadınları iyi tanıyor.Çoğu zaman bizi anlamadıklarını iddia etsek de gerçekte öyle değil. En ufak bir davranışımız, giyim tarzımız, ilgi alanlarımız onlara bizim kim olduğumuz hakkında fikir veriyor , nelerden hoşlanıp, hoşlanmadıklarımızı çözümlemeye yardımcı oluyor.

İşin en önemli noktası da adam takımı gerçekte olmadığımız biriymişiz gibi davranmamızı istemiyor .Neysen o ol diyorlar. Yapmacık olma , kendin ol, bize hava atma. Rock sevmiyorsan seviyormuş gibi yapma, kısacası…

Yalnız bu hava atma mevzusunda şöyle bir durum da var.Örneğin rakı içen bir topluluğun içinde şarap tercih edilince hemen kaliteli kız damgası damgasını yiyorsun erkeklerden.Kaliteli kız ne demekse?

Gözyaşları da artık para etmiyormuş yeni nesil erkekler için…Kadının aşırı duygusal olup, gözyaşı dökmesini , hatta ağlamaklı halini silah olarak kullanmasına tahammülleri yokmuş.Bu tarz kadınlara benim bile tahammülüm yok ki erkeklerin nasıl olsun!Haklı erkekler.

Hani bazı kadınlar vardır seksapelliklerinin farkındadırlar.Yürüyüşü, konuşması, ne bileyim saçını yana atması bile başkadır bu kadınların.Gerek işte gerekse oynaştaki tavırları istedikleri her erkeği elde edebilecek havasını verir.Erkekler artık bu tarz kadınlardan da hiç haz etmiyor.Sexapel kadın artık daha etkili bir silah bulmak zorunda bana kalırsa.

Bir kadın olarak erkeklerin bizim hakkımızdaki bazı tespitlerine de esasen bayılıyorum.Bize göre daha net oldukları için , gözlemleri cuk diye oturuyor.

Örneğin bir çoğuna göre bir kadının başka bir kadını şöyle baştan aşağı en ince detayına kadar süzüp sonra da

‘Maşallah popo da karpuz gibi.’

‘Memelere silikon….’

‘Ne giymiş öyle , zevksiz şey.’

‘Bu kız da hiç güzel değil.’

gibi eleştirisel yaklaşımına direk olarak özgüven eksikliği diye bakıyorlar.

İtiraz etmeyelim bence.Çünkü gerçekten öyle.Kendine güveni olmayan kadınlar maalesef bu tarz yaklaşımların içine giriyorlar.Ama yeni nesil erkekler özgüveni tam olan bir kadın istiyor.Aksini anladığı anda hemen sepet havası….

Bir de şu alışveriş meselesi var.Biz kadınlar için bir nevi terapi olan alışveriş, bir çok erkek için can sıkıcı…Hatta kadınların bu bağımlılığından nefret eder durumunda olup boş insan damgası yapıştıracak kadar …

Son bir mesaj daha var erkeklerden kadınlara..

Çok konuşmayacakmışız.İtici oluyormuşuz!!!

Benden söylemesi!!!

Itır Arayıcı

 
Toplam blog
: 50
: 2013
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Eski reklamcı, hatta her daim reklamcı, geyik, kokoş, alışverişkolik, biraz uçuk, bir zati-muhteremi..