Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '12

 
Kategori
Eğitim
 

Zamanımızı Planlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz.

Zamanımızı Planlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz.
 

Zamanımızı Planlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz.


   Zamanımızı doğru bir şekilde planlamayı öğrenmek,yaşamımızda yapmak istediğimiz tüm işlere zaman ayıracak ve stresten uzak bir yaşam sağlayacaktır bize.

   Zaman geri getirilmesi imkansıztek şeydir.Başarılı insanlarla başarısız insanlar arasındaki en belirgin fark zamanı iyi kullanmaktır.

   Zamanı kullanırken önceliklerimizi önceden yapabilecek bir düzen oluşturmalıyız.Önceliklerbelirlenmeden plan hazırlanmaz.Önceliklerin belirlenmesi plan hazırlamanın ilk adımıdır.

   Yaşam yapmak istenen ve yapmak zorunda olunan eylemler olarak iki kısma ayrılır.Yapmak zorunda olduğumuz eylemleri öncelikli eylemler haline dönüştürerek ön planda yer almalarını sağlamalıyız.Öğrenciler için zorunlu olan eylem ile yapılan eylem arasında tercih yapmak çok zordur.Öğrenci öncelikli eylemi seçebilmek için kendisine şu soruyu sormalıdır "Benim için bu etkinlikler içindeönemli olan hangisidir?  Hangi etkinlikten vazgeçebilirim? Bu sorulara cevap verirken öncelikli olanlar sıralamada ön sıralara alınmalıdır. 

Öğrenci önce amaç oluşturmalıdır.AMAÇ-HEDEF doğrultusunu oluşturmalıdır.Böylece neyin kendisi için daha önemli olduğunu oluşturacaktır.Plan yaparken önceliklere göre sıralama yapacaktır.Öğrenci amacını oluşturursa önceliklerini ona göre yapar. Zamanı doğru kullanmayı bilmeyen öğrenci  başarılı olamaz.

  Zamanı yönetmekte bir başka sanattır.Zamanı yönetmeyi öğrenen kişi diğer kişlerden daha aktif yaşar. Zamanın yönetiminde öncelikle şunlara dikkat edilmelidir.

1-Bilgisayarda,telefonda arkadaşlarla çok zaman harcamamalıyız.

2-Arkadaşlar her çağırdığında hemen kabul etmemeliyiz.

3-Evde amaçsız yere zaman harcamamalıyız.

4-Televizyonun esiri olmamalıyız.

5-Evdeki tüm sohbetlere katılmamalıyız.Evde sohbet saatlerini kendimiz oluşturmalıyız.

   Öğrencilerin bedensel,zihinsel,duygusal yapıları birbirlerinden farklı olduğu için ders saatlerini kendinize göre ayarlayın.Bir oturumluk ders saati bir saat olmalıdır.Sayısal ders çalıştıysanız 10 dakika ara verip diğer dersi sözel ders seçerseniz daha başarılı olursunuz.

   Öğrencinin eve geldikten sonra çalışma süresi günlük 4 saatir.Hangi derslere çalışacağına karar verirkenŞuna dikkat etmelidir.Okulda hangi dersler yapıldıysa o dersi eve geldiğinde plana dahil etmelidir.Çünkü ,okul dersleride tekrar edilmişolur.

 

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..