Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '22

 
Kategori
Eğitim
 

Zanaat Yoksa, Rahat Yok

Bir insana geleceğe dair kalıcı bir şeyler vermek istiyorsanız ona bir yetenek, yeterlilik, zanaat kazandırın. Aksi takdirde her şeyi olsa da zanaatı olmayan, her şeyi bittiğinde savunmasız kalmasın. Savunma; sadece mideyle alakalı değildir. İnsan onurunu, kişiliğini, yurdunu, varlığını ancak ve ancak onunla muhafaza edebilir. Geleceği parlak, gelecekte var olması kesin bir toplum ancak bu şartlarda var olabilir.

Çinli filozof ne diyor: “ İnsanlara iyilik yapmak istiyorsanız onlara balık vermeyin, onlara balık tutmayı öğretin. Balık bitince yine muhtaç olur, yaptığın iyilik kişinin iki öğün arasını kurtarır. Bir ömrü kurtarmak için kişinin ancak zanaat ehli yapılması ile mümkündür.” Kalıcı, toplumsal iyilik ancak böyle mümkün olabilir. Bu da zordur.

Halka hizmetin, sorumluluk bilinci taşıyan kişinin milletine hizmeti için çeşitli yolları vardır, mesleki tecrübe, mesleki bilgileri paylaşmak gönüllü ve “planlı” bilgiler vermek ekmek vermek kadar hatta daha değerlidir.

Benim, uzmanlık denemez zira bu çok iddialı olur, tecrübem genel olarak elektrik üzerinedir. Onların bir kısmı da buradadır: https://www.youtube.com/channel/UCayRgf3s4EM92eGJcxCDJSw

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..