Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '07

 
Kategori
İnançlar
 

Zayıf karakterli "sanatçıların" dinibütün toplumumuza yaranma çabası

Zayıf karakterli "sanatçıların" dinibütün toplumumuza yaranma çabası
 

Konjonktür, sen nelere kadirmişsin meğer?

Üç dört yıldır hız alan ve son aylarda tavan yapan bir çaba bu.

Kendini sanatçı olarak addedenlerin dinibütün topluma ortaklaştırılmış yaranma çabası.

Bırakın dini veya siyasal bir imaj taşımayı, moda olduğu için, yükselen trend olduğu için kapanan hanımlarımıza paralel, özellikle şarkıcı oyuncu tayfasında artık büyük bir dini değerlere sarılma olgusu göze çarpıyor.

Dini-muhafazakar değerlere sarılan, bunun gösterişini yapan bu insanlar üç-beş sene önce bu kez toplumun laik-modern kesimine yaranmaya çalışıyor, hatta kendilerini bu yönde eğitiyorlardı.

Şimdi hiçbirinin ağzından cümlelere yerli yersiz sokuşturulmuş "Allah" lafları düşmüyor. İğreti betimlemelerle hiçbir şeye benzemeyen, ramazanda şöyle yaparım'lar, ben orucu böyle tutarım'lar, en iyi ben türban takar, hacca en iyi ben giderim'ler birbirini kovalıyor.

Hak ettiğinden fazla para ve şöhretle şişirilmiş bu insanlardan omurgalı, dengeli duruşlar, kalıpları oturmuş belirgin bir hayat felsefesi beklemeyiz elbette. En büyük kazancı popülizm olan, kendini halkın ille de vasatın altında olan değerlerinden beslenmek zorunda hisseden kimselere ne diye oyun oynuyorsun diyemeyiz. Ama en azından bir tavsiye verebiliriz.

Bu halk sandığınız kadar saf, popülizme bu kadar kolay kanan, sizin yapmacık müslümanlık lakırdılarınıza "Bak aferin, şimdi gözüme girdin" i yapıştıracak içi boş bir kalabalık değildir.

İsminiz ahlak dışı olaylara karıştıktan sonra, sürdürmekten taviz vermeyeceğiniz yaşam tarzınızın toplum değerleriyle örtüşmediğini fark ettiğinizde, porno kasetlerle yüzleştiğinizde Allah'a sarılabilirsiniz bu doğal bir duygudur, ancak Allah ismini vasıta olarak kullanarak muhafazakar halka (gösterişte ve bir zaman için) sarılmak çıkar yol değildir.

Bu halk kimin efendi olduğunu, kimin hanımefendi olduğunu, kimin yediği nanelerin üzerini örtmek için dine sarıldığını, kimin içeriğin değil dinde gösterişin peşinde olduğunu iyi bilir, kısa dönemde yaptığınız komikliklere bıyık altından bir tebessüm atsa da uzun vadede mutlaka değerlendirir.

Dürüst, muhafazakar bir yaşam sürerseniz de sizi bağrına basar, işini iyi yapan, halka doğru mesajlar veren, oturmasını kalkmasını bilen, içten bir inançsız olsanız da...

Yeter ki bu rezilliğe son verin.

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..