Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Biz, Hrant Dink'i ortadan kaldıran, pek milliyetperver Türkler...

Biz, Hrant Dink'i ortadan kaldıran, pek milliyetperver Türkler...
 

Öldürülmesi bir zafermiş... Klibi de yapılmış... Düşünüyorum. Bu Hrant Dink ne yapmış?

Kendini en az bizler kadar Türkiyeli hisseden, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, azınlıklarına, çoğunluklarına, içeride ve dışarıda yardımlarda bulunmuş, karınca incimez görünümlü, naif, küfrü, hakareti, aşağılamayı, hor görmeyi, düşmanlaştırmayı bilmeyen, Ermeni asıllı olmasına rağmen Ermenilerin artık tartışmaya dahi gerek görmediği soykırım tezini savunmayan, bu yüzden kolaylıkla kahramanlık payesi kapabileceği, el üstünde tutulabileceği diaspora tarafından bile reddedilmiş bir adam.

Yanlış anlaşılmaya müsait; fakat bir art niyet taşımadığı kolaylıkla anlaşılabilecek bir cümle dışında, düşmanlarının bile suç, kusur bulamadığı bir adam...

Biz bu adamı öldürdük. Bu coğrafyada onu katlettik. Ve bu işi yapanları kahraman belleyenlerimiz oldu. Sevinen, alkış tutanlar oldu.

Bu adam; Hrant Dink, bir kenara patlayıcı yerleştirip onlarca insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan bir terörist değildi; bu ülkeden toprak talebinde bulunan sinsi bir dış politikacı da değildi; uçak kaçıran bir terörist veya on beş yaşındaki kız çocuğuna bir ay boyunca tecavüz eden elli kişiden biri de değildi; girip herhangi bir ilimizi birlikleriyle işgal eden komşu ülkelerin bir komutan değildi; ülkeyi karıştırmak isteyen bir yabancı servis üyesi de değildi; Türk insanının değerlerine hakaret eden, küçük gören birisi de değildi, Türklere Türk oldukları için hakaret eden, olmadık yaftalar yapıştıran biri de değildi; halkın parasını, devletin malını sömüren yalakalardan, yağmacılardan, hortumculardan, bu coğrafyada henüz doğmamış bir çocuğun bile borçlu olmasını sağlayan yüzsüzlerden biri değildi.

Kimdi? Yalnızca bir Ermeni... Türkiye'de yaşayan bir Ermeni.

Eski milletvekillerinden birinin "Ermeni dölü" lafını hakaret olarak kullandığı, Ermeni sözünün bile küfür olarak kullanıldığı yerde tek suçu "Ermenilik" olan biri...

Kimsenin kendine "milliyetçiyim" deyip, yukarıda saydığım türden adamları ya da öyle olduğunu düşündüklerini bile öldürmeye hakkı yoktur, olamaz... Bu adamları öldürmekle dahi suçlu olunur, kahraman olunmaz.

Biz bir de Hrant Dink gibi bir adamı öldürdük...

Türk değildi ve suçluydu o. Ne büyük cürümler işlemiş, ne düşmanlıklar yapmıştı. Bize düşman olan bir dünyadan onun eksilmesi ne büyük fenalıkların önünü tıkadı...

Hepimiz kahramanız artık, hayrını görelim, şarkılar söyleyelim, bunun üzerine türküler yakalım, nesilden nesile geçsin, biz bir zamanlar bunu da başarmıştık torun diye, dilden dile anlatalım. En büyük milliyetperver biz olalım. Hepimiz böyle büyük milliyetperverler olalım. Sakın ama sakın hepimiz Ermeniyiz demeyelim, hepimiz Hrant olmayalım.

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..