Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Kişinin kendini anlatması zor.

Her şeyden birazım, her şeyim yarım.

 

 
 

Yazdığım Kategoriler

 

Bu blog yazarının şu anda bir blog önerisi bulunmamaktadır.

 
NASA'nın ürküten uyarısı - Gündüzün çöküşü

Merhaba, NASA’nın böyle bir uyarısı hiç olmadı. Bahsettiğiniz konu, "Maya Takvimi-Dünyanın Sonu Şenlikleri” kapsamında 2012’de gündeme gelmiş olan bir felaket senaryosunun yeni versiyonu. 2012’de gezegenler (hatta evren) bir hizaya gelecekti, 2014’te de güneş fırtınası olacakmış. http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html#blackout linkinde, NASA’nın konu ile ilgili yalanlama metnini ve sayfada bulunan ikinci videoda (3:30’dan itibaren) astrofizikçi David Morrison’un açıklamasını bulabilirsiniz. Selâm ve saygılarımla.

27 Ekim 2014 12:44
Destur, kadın var !

Ata Bey merhaba, kadınlara özel park yerleri Almanya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de var. http://de.wikipedia.org/wiki/Frauenparkplatz ya da http://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_parking_space linklerine bakarsanız, bize has yeni bir icat olmadığını görürsünüz. Yorumlar da almış başını gitmiş ama bu uygulamanın kadınların sürücülük yetenekleriyle de, harem-selâmlık meselesiyle de pek ilgisi yok. Özellikle giriş ve çıkışlara yakın, iyi aydınlatılmış yerler kadınlara ayrılıyor, zira amaç kadınların “güvenlik algısı”nı pekiştirmek. (Gerçek bir tehdidin olup olmadığı, dolayısıyla uygulamanın gerekliliği tartışılabilir.) Selâm ve saygılarımla, iyi bayramlar dilerim.

30 Temmuz 2014 09:07
Hologram evlerde

Merhaba, voltaj ve fişlerde bir standart olmaması ile, PDA-IPhone örneği arasında bir fark var. İki farklı akım türünün getirdiği kısıtlamalar/imkânlar dahilinde her ülkenin keyfine göre kendi fiş standardını belirlediği malum. Yanlış bilmiyorsam bugün dünya genelinde 12-13 ayrı tip fiş birbirinden bağımsız olarak kullanılıyor. Yani PDA-IPhone örneğinden farklı olarak, bir fiş türü diğerine evrilmiş ya da onun yerini almış değil. Fişlerin durumu küçük bir farkla Betamax-VHS olgusuna daha benzer, aynı ihtiyaca cevap vermek üzere geliştirilen iki ayrı standardın yayılma/tutunma savaşı. Fark şurada; VHS bu savaşı kazandı, zira çöpe atılacak teknolojinin maliyeti, mesela İngiliz elektrik sistemini Avrupa standardına değiştirmenin maliyetine kıyasla daha ucuzdu. Fiş savaşının bir galibi olmayacak gibi görünüyor. Selâm ve saygılarımla.

02 Ağustos 2013 09:51
 
Toplam blog
: 81
: 1521
Kayıt tarihi
: 04.07.06