Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Zorlama refleks vücuda işkencedir; zorlamayla yaptığımız bütün işler yanlıştır

Zorlama refleks vücuda işkencedir; zorlamayla yaptığımız bütün işler yanlıştır
 

Vücut hayattaki isteklerimizi düşünerek değil kendi doğal yapısı içinde hareket etmeye göre programlanmıştır. Vücut bizim her dediğimizi yapan bir robot değildir. Hatta ben mevcut kabiliyeti ötesinde hiç müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Yine zor anlaşılacak bir konu; insanlar “vücudun zorlanması” nı anlayacaklar. Değil tabii ki. Vücudumuzun ne yapabileceği değil (zorlarsan kolun iki metreye uzanır, bu değil)görev anlamında. Elimizin görevi nedir? Almak, tutmak. Çekmek, kavramak, koparmak, kaldırmak değil. Ama biz elimizle bunu yapıyoruz. Çekiyoruz, kavrıyoruz, koparıyoruz, kaldırıyoruz… Bunlar elimizin işi değil, aletle yapacaksın.

Vücudumuz organlarımızı tutarken (yapı/iskelet olurken) bir yandan da görünüşümüzü sağlayan ve sevme, sevişme, çocuk yapma ana görevli sistem. Vücudumuz kağnı değil ki odun taşısın. Vücudumuzun söylediklerim dışında hiçbir görevi yok.

Organlar ise vücudun parçaları. Bu vücut yaşayacak. El alacak/tutacak, göz görecek, ağız yiyecek… Bunlara ekstradan güzellikler eklenmiş/roller verilmiş ki ilgi gösterelim diye. Cinsellik olmasa sadece işeyen pi..i neye yarardı? Göz sadece görse, dudak yese, meme süt akıtsa…

Vücut kendisi için var; ama biz onu kendimiz için kullanıyoruz; kucağımızla taşıyalım, sırtımızla yük çeksin, bu işler için boynunu, dilini bile kullanan var.

Vücut diyor ki “Bak diyorsunuz bakıyorum, gör diyorsunuz görüyorum; ama siz göz değil dürbün istiyorsunuz” Ben önümü görüyor muyum bitti, benim görevim bu. Vücudun organlarını amacı dışında kullanamazsınız. Adam eliyle ağaç söküyor ya, Allah’ım Allah’ım! “Ne yapabilirse yap” Böyle bir şey yok. Vücuda sen görev veremezsin, vücut görevi kendisi verir.

Sizin âlimleriniz niye bunları söylemiyorlar; çünkü bilmiyorlar. Kerim Korkut’a diyorlar ki abuk sabuk yazı yazıyor. Abuk sabuk olan sizsiniz! Adam diyor ki “Vücudu zorlamayalım” Şu olur, bu olur. Sisteme inmiyor. Çünkü vücudun sistematiğini bilmiyor. Okumuş bir iki tane sözde bilimsel kitap. Vücudun hiçbir organını amacı dışında kullanamazsın. Dişler çiğnemek içindir, gazoz kapağı açmak için değil!

Vücudu ve organları başka amaçla kullandığın zaman asıl göreviyle ilgili verim de alamazsın. Ayak sadece yürümek içindir (o da vücudun ihtiyacı kadar, 10 km yürümek ayağa işkencedir) ayakla beton karamazsın, tekme atamazsın, bahçe belleyemezsin… Vücuda müdahale edilirse şekli bozulur. Bu, güzelliğinin de bozulması demektir. Doğal haliyle kalacak. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..