Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

%27 %45’ten iyidir; çünkü %27 demokrasiye, insan haklarına, özgürlüğe, %45 ise Tayyibe verildi

%27 %45’ten iyidir; çünkü %27 demokrasiye, insan haklarına, özgürlüğe, %45 ise Tayyibe verildi
 

İlerici güçlere hayret ediyorum, ne bu haliniz ya süngüsü düşmüş asker gibi! Siz bir şey kaybetmediniz ki. Onların da kazandığı yok, kendilerini avutuyorlar.

Türkiye’de demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüğe inanan bu kadarmış demek ki. Türkiye’de (MHP’ye CHP’ye BDP’ye değil) ilericilere verilen oy %27 ise-çünkü bu partilere oy verenlerin hepsi ilerici değil- biz çok iyiyiz valla. Siz ne diyorsunuz ya; taht uğruna 18 kardeşini boğduranların saltanatından geliyoruz!

Türkiye’de ilericiler partilerle ilişkileri nedeniyle kaybediyorlar. Atatürkçülerin, kendilerine laik diyenlerin, İşçi partililerin adlarına sürdükleri leke nedeniyle kaybediyorlar. Türkiye’de ilericilik hiç kimsenin tekelinde değil. Aslında AKP’ye verilmeyen ne kadar oy varsa Türkiye’de de o kadar ilerici var demektir. Değilse AKP’ye niye oy vermesin. Şimdi gerçekçi olalım adamlar bazı alanlarda oldukça başarılı. Biz AKP’ye ülke sorunları konusunda başarısız olduğu için değil, gerici fikirlere sahip olduğu için oy vermiyoruz. İnterneti yasaklayan bir partiye Türkiye’yi Ay’a götürse yine oy vermem.

Atatürkçüyüz demeyin. Solcuyuz demeyin. Milliyetçiyiz demeyin. İşçi Partiliyiz demeyin. Laiğiz demeyin. CHP’liyiz hiç demeyin. Dini savunmayın ama karşı da olmayın.  Sizin bir tek etiketiniz var: Modern ve çağdaş Türkiye. Çünkü bunların hepsinde arıza var. Kendinizi bu şekilde millete kabul ettiremezsiniz. Demokrasi istediğimiz zaman sırtımıza giyip çıkaracağımız elbise değildir.

%27 kadın erkek çocuk yaşlı 25 milyon Türkiyeli eder. Hacıların hocaların memleketinde 25 milyon ilerici var da daha ne istiyorsunuz. Siz kaybetmediniz, bazı partiler kaybetti. İlerici gençler asla AKP’ye oy vermediler. Örneğin AKP’ye oy verenlerin içinde bir tane bile Twitter yasağına karşı olan yoktur. Görünüşe aldanmayınız, bilgisayar kullanmak insanı ilerici yapmaz; çünkü artık Afrika’daki maymunlar bile bilgisayar kullanıyor. Makul ve mantıklı olmayan bir yasağı evet diyen (internet, hak arama gibi) birisi ilerici olamaz. Dine saldıran (karşı olan demiyorum) birisi ilerici olamaz. Atatürk’ü ve laikliği dayatan birisi ilerici olamaz. Saçma ve çağdışı milliyetçilik anlayışını savunanlar ilerici olamazlar. “Barış süreci” saçmalığını savunanlar ilerici olamazlar çünkü katillerle anlaşma yapılamaz. Ve ben ilericilerin bu mantıkla oy verdiklerini düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..