Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

“Bakım Sigortası”

“Bakım Sigortası”
 

salih arıkan


Evde bakım hizmetleri. Engelliler yasasıyla getirilen önemli kazanımlardan. Bir vekil bakanlığa önerge vermiş. Emeklilere verilen bayram paraları nedeniyle bazılarının bakım ödeneği kesileceğinden bahsetmiş.

Kriterler belirlidir. Ama benim görüşüm gerçekten bakıma ihtiyacı olan kişilerin hiç bir kriter aranmadan bakım ödeneği verilmesi gerekir. Bu ödenek kullanılırkende yapılan tüm işlemler faturalandırılmalı. Çünkü hak etmeyenlerin bakım ödeneğinden faydalanırken. Gerçekten bakıma ihtiyacı olanların alamadığını biliyoruz.

Bakanlığın bu ödeneği verirken bakıma ihtiyacı olduğu için değil de çoğu uzmanların meseleye sosyal destek olarak baktığını düşünüyorum. Bu ayrıca tartışılarak çözüme kavuşturulması gereken bir mesele.

Bence vekilimiz soru önergesinde şunları da isteseydi. Bakım hizmetleri takip ediliyor mu bakım hizmetini veren kişilere yönelik eğitimler var mı psikolojik destek veriliyor mu ve bence en önemlisi vaad edilen bakım sigortası uygulamasıyla ilgili çalışmalar ne âlemde çünkü bazı tanıdıklarımız hem engelliye bakıyor hem de sigortasını isteğe bağlı ödeyerek emekli olmaya çalışıyorlar. Bakım sigortası yoğun gündeme kurban edilmeden bir an önce başlamalı.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..