Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Bedeli ödendi" yazmayan sevgi dolu günler

"Bedeli ödendi" yazmayan sevgi dolu günler
 

Yıllardır SEVGİ-AŞK ikilisi üzerine yazılmış, çizilmiş, teoremler üretilmiş. Sonradan "Sevgililer Günü" diye bir olgu hayatımıza gelip yerleşmeye başlamış. Dayatma olmasa da, "SEVGİ" üzerinden rant elde etmeye çalışan atmacalar türemiş. Hediye yarışına girmiş sevgililer. Öyle ki hediye almayan sevgili ya da eş sevmiyor yada az seviyor daha da ileri giderek DUYGUSUZ olarak kabul edilip hakkında hüküm verilmiş. Genellikle de erkekler için yapılır bu yorumlar maalesef...Bir mesaj trafiği almış başını gitmiş bu güne anlam katacağı zannedilerek. Güzel aşk sözleri, düşünürlerden anlamlı sözleri araştırma, slaytlar, çiçekler, saati 800 EU helikopter turları, otel konaklamalar, özel geceler, özel yemekler v.s..v.s..

Bu tabloda şunu farkettiniz sanırım "SEVGİ" ve "AŞK" o kadar sihirli sözcükler ki parayı bastırdığınızda gökteki yıldızları bile 1 günlüğüne sevgilinizin yada eşinizin üzerine yağdırabilirsiniz...

Peki, gerçek sevgi bu mu? Sevgi de ki ölçü 1 günlük kutlama yada hediyeler mi? Hayır diyeceksiniz. O zaman ben de dönüp size şunu soracağım ; O zaman bu gün neden gizli gizli içinizden beklenti içine girdiniz? Acaba hatırlayacak mı? Acaba bir sürprizi var mı diye? Hepiniz olmasa da bir çoğunuz bu beklentiye girecek biliyorum. Sevginizi özelleştirmek , kutsamak , onunla paylaşmak amacıyla yapacaksınız. Ya ertesi sabah ? Ya sonra ki günler ? Süreklilik arz etmeyen , sınırlı zamanlarda yaşanan mutluluklar sizi daha fazla yıkmayacak mı? Bu anneler günü için de böyle babalar günü için de böyle sevgililer günü içinde böyle. Huzur evinde büyüklerini sadece bu özel günlerde ziyarete gelen ama bir yıl boyunca uğramayan evlatlar anne-babalarını sevmiş mi oluyorlar ? Bu gün de böyle bir gün işte.. SAHTE BİR GÜN..

Sevgi , Aşk , hediyeyle ölçülemeyecek kadar kutsal ve özel. Sıradanlaştırılamayacak kadar ayrıcalıklı ve o denli sınırları sonsuzluğa kadar giden bir olgu.

Bu gece yatağa yattığınızda hediye almadığınız, kutlamadığınız halde size sarılan bir eşiniz yada sevgiliniz varsa, ertesi sabah kalktığınızda yanınızdaysa , değilse de "günaydın" demek için mesaj yazıyor sizi arıyor "SENİ SEVİYORUM" diyiyorsa boşverin sevgililer gününü, siz zor olanı başarıyorsunuz . Üstelik, BEDELİ ÖDENDİ yazmayan gönül bağınızla..

Mutlu ve sevgiyle kalın..

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..