Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '09

 
Kategori
Teknoloji
 

"Compıshco "= Yapay zeka

"Compıshco "= Yapay zeka
 

40 SENE EVVEL HAYAL EDEMEDİKLERİMİZ GERÇEK OLDU

Compıshco adındaki bilgisayar="yapay zeka" nın, sahibi ve yazılımını yapan ise bir Türk. Ali Murat Erkorkmaz

Kendisi ile gurur duyuyoruz.

Çağımızda gençlerin büyüklerinden öğrenecek hiç bir şeyleri yok. Kitap okumaya da gerek duymuyorlar. Büyükler, gençlerin kendi aralarındaki konuşmalarından bir şey anlamıyor. Genç, büyüklerine rahatlıkla "sen anlamazsın" diyebiliyor.

Büyükte "çocuk doğru söyliyor" diye boynunu büküyor. Hal böyle olunca genç evde ne derse yapılıyor.

Biz bilmiyoruz çocuk biliyor hesabıyla yola çıkılıyor. Gencin istediği para veriliyor. İstediği dergi bilgisayar parçası, bilgisayar oyunu alıyor. Hatta bilgisayarında oyun oynarken annesi evladım ne yapıyorsun demiyor.

Evladım bilgisayar başında ders çalışıyor ona bir kahve götüreyim diye düşünüyor. İşte ben hep aynı şeye parmak basıyorum. Cahillik, cahillik herşeyin başı cahillik işte.

Ahhhh bu cahillik. Bir insan ne kadar eğitimli olursa olsun bilmediği bir konunun cahilidir diye iddalaşıyorum arkadaşlarla. Ama her nedense bu cahilliği kimse kabullenmiyor. Halbuki bir gram kabullenselerde acaba bu melet nasıl bir şeydir diyerek evdeki bilgisayarın başına bir kere otursalar, bir ayda her şeyi kavrayacaklar ama o ilk adımı atmak biz büyükler için ne kadar da zor oluyor.

Halbuki çağımız artık nano teknoloji çağı. Ve insan ömrüde baya uzadı etrafımızda 80 yaşında olupda daha yüzünde bir kırışık olmayan insanlar var değil mi? Biraz girişken olsak ne çıkar.

Büyüklerin bilgi azlığından, çocuklarının yön bulması rizikolu oluyor, yanlış yönlenebiliyor, gereğinden fazla para harcayarak çok çok yanlış yollara, geri dönülmesi yılları ezen dönemeçlere sapabiliyor. Bunun önlenmesi için kendimizi eğitmemiz gerekmektedir. Ne yapıp yapıp gençlerimizin bilgi seviyesine gelemesek bile onlara yakın olmaya gayret göstermeliyiz. Yoksa genç gözümüzün önünde kaybolur da haberimiz bile olmaz.

Sonra ey vah çocuğumun başına şu geldi bu geldi diye ağlaşanlardan olmayalım.

Biliyor, biliyor diye yetiştirilerek eline fazla para verilen genç yoldan da çıkar tabiki. Hayatına heyecan getirmek için komşunun kızınıda keser, kedisinide keser yani. Ne beklenirki böyle yetişmiş gençden.

İnsanlar NANO teknoloji ile çağlar devirirken, sizde gelin parmaklarınızı şu bilgisayara bir dokundurun. Genciniz bunun başında ne yapıyor diye lütfen ilgilenin.

İnsanlar genlerle çalışarak organlar geliştiriyorlar. Kendisinden milyonlarca ilerde bilgiye ve beyine sahip olan ve de acayıp konuşan bilgisayar adamın yazılımını yapan ALİ MURAT ERKORKMAZ la gurur duyuyorum.Türkler de süper zekalar var. Ki Ali Murat beyin kendisi bir mimar ama merakından dolayıdır ki, dünya da ilk, böyle üstün yapay zeka makınası nın yazılımını yapan ALI MURAT beyin, merakının binde biri de lütfen sizlerde olsun. Evlatlarınızın geleceği için merak edin lütfen.

Gençlerin bilgisi büyüklerini geçince işte o zaman kontrolden çıkıp her türlü olumsuzluğu işleyebiliyorlar.

Çocuklarımızı teşvik edelim ama ne yaptıklarını adım adım takıp de edelim.

0 ve 1 lerden meydana gelen bilgisayar yazılım sistemleri şimdi ise bu sayıların misli misli katları olarak kullanılarak inanılmaz akıl ve hafızalarımızın alamayacağı sonsuz zekalara sahip konuşan ve düşünen yapay beyinleri yine bizim gençlerimiz üretmekte. HEMDE BÜTÜN DÜNYADA TEK

Çağımız elektronik çağı, çağımız nanao teknoloji çağı. Lütfen büyükler ben anlamam demekden vazgeçsinler ve merak ederek evde duran bilgisayarlarına ellerini dokundursunlar.

Her bilgisayardan anlayan, çevresinden bir kişiyi teşvik etse bu işin olacağına inanıyorum.

 
Toplam blog
: 56
: 661
Kayıt tarihi
: 24.02.08
 
 

Emekli, 19 mayıs ..