Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '07

 
Kategori
Mizah
 

"Kodum mu oturturum!"

"Kodum mu oturturum!"
 

"Yumruk" atma önemli bir iletişim biçimidir! Bazı dingolar için bir tür kartvizittir. Başbakan'ın katılacağı bir törende birisinin bir danışmanı bir teğmene yumruk atmış! İşte bu kadar! Yumruksuz yaşayamayaz hale geldik vesselam. Söze ne hacet, kim kime gücü yeterse. En kestirme iletişim metodu: "Kodum mu oturturum". Koyuyor ve oturtuyor, artık kim kime denk gelirse. Bir koyan bir dahaki sefere oturan da olabiliyor, artık kime denk gelirse...

Denizci bir aileden geldim, dünyanın bir çok ülkesini daha çocuk yaşta gördüm. Oralarda da insanlar arasında sert tartışmalar çıkabiliyor. Ama iş "fiziki müdahaleye" gelince, işte o noktada sınırı aşmanın cezası toplum dışına itilmek. Bizim gibi araba sollama ya da sıra bekleme nedeniyle yumruklaşan az sayıda topluluk vardır sanırım.

Herkes bir diğerini "kodummu otrutmaya hazır ve nazır!" Bazen yumruğu koyup hemen oturtmak mümkün olmuyor, kavga boks maçı gibi uzayabiliyor. Hatta bu "kodu mu oturtma" durumları öyle pek de yalnız yaşanmıyor. Mutlaka olaya karışan ilgisizler çıkıyor ve ilgililer olaydan sonra gelene kadar onlar yardımcı rolleri paylaşıyor.

Ev sahibi-kiracı, stadta taraftar, iş yerinde üst-ast, kışlada, okulda dayak var! Biz Türkler oturmaya da merkalıyızdır hani. Bozkurt Güvenç hocanın kitabında alıntıladığı gibi "bütün hücrelerimizle ve uzuvlarımızla otururuz", hatta biribirne "oturmaya gelen" nadir uluslardanızdır. Onun için bu yumruk atıp da "oturtmak" işi öyle her yönüyle de olumsuz sayılmayabiliyor. Adam ne güzel hem derdini anlatıyor, dermanını aklı sıra hallediyor hem de karşısındakini istirahate davet ediyor! Kodumu oturtuyor vessellam!

Başbakan'ın katılacağı törende de öyle olmuş! Niye kızıyorsunuz ki canım. Kongrelerde de öyle olmuyor mu? Mesela MHP kongresinde bir ülkücü genç "illegalite" ilan etmemiş miydi. Onların taraftarları da birbirlerine "kodular ve otturtulardı" Ya da Sarıgül-Baykal çekişmeli kongrede "kodummu oturturum" anlayışının örnekleri sergilenmedi miydi?

Ta başbakanlık toplantı salonlarında en ciddi raporlar açıklanacakken öte yanda Orhan Pamuk hakkında davalar devam ederken, "kodumu oturtacak" adam arayanlar yok muydu? Hemi de ziyadesiyle...

Onun için siz siz olun ne olur çok görmeyin. Hor da görmeyin: Bırakınız "kodumu oturtsunlar". Eğitimi zaten çoktan bırakmıştınız... TV dizilerinde şiddet meşrulaştırılırken aldırmadınız.. Geleneğimizi istismar edenlere karşı demokrasi kültürünü yüceltmediniz... Ne ektiniz ne biçiyorsunuz? Ne umuyor ne bekliyorsunuz?

"Hayatlarında bir kez bile haksızlıklara medeni tepki vermek için örgütlenmeden kaçanların" insan kardeşlerine yıkıcı saldırganlıkla aslında kendi dünyalarındaki yetersiliklerinden kaçtıklarını anlamıyor musunuz?

"Kodummu oturturum!"

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..