Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '11

 
Kategori
İlişkiler
 

“Rüzgâr eken fırtına biçer”

“Rüzgâr eken fırtına biçer”
 

İnternet


- Benim bir insana vereceğim değerin ölçüsü, o insanın topluma karşı sorumluluklarının ne kadarını yerine getirdiği ile alakalıdır! 

- Edep dersi alacak altyapısı olmayanlara ne söylersen söyle; söylediklerin,  onun bir kulağından girip diğerinden çıkacaktır. Hiçbir şey anlamaması sizi şaşırtmasın!

- Kişi kendi kalitesinin kaç ayar (carat) olduğunu bilmeden, kendini pahalıya satmaya çalışır. Oysa insanlar alıcı gözüyle bakınca; malın kaç ayar olduğunu bir bakışta anlar! 

- Akıl yaşta değil, baştadır” derler; Doğrudur ama başıboşlar için söylenmemiş bu laf! Zira insanlar aptalı çıkardığı sesten tanır!

- Kişi ağız dalaşına girdiği kişi ile arasında bilgi uçurumunu fark ettiğinde ya bu dalaşmadan ders alır tadında bırakır veya hayvanlaşır kapının ardında kalır!

- Kişi, birilerine haksız yere hakaret edip küfür ediyorsa ve kendisine hiç kimse bir şey demiyorsa; evet bunda bir gariplik vardır... ya insanlar korkmuştur veya bunun meczup olduğunu anlayıp, boş koymuştur!

 - Kişi veya kişiler bir grup içinde bulunuyorsa o gruptaki insanların düşünceleriyle tıpatıp aynı düşüncede olamayacağını da düşünmesi gerekir. Şayet kendi egosu ve ihtirası için o gruptaki insanların değerlerine saldırmaya kalkarsa; başına gelecekler için kendisinin sorumlu olduğunu bilmesi gerekir!

 - Kalitemiz... Üzerimize giydiğimiz kıyafet veya altımıza çektiğiniz araba ile değil, aktarmaya çalıştığımız düşünce ve sergilediğimiz davranış sonrasında, bıraktığımız intiba ile fark edilir!

 “Rüzgâr eken fırtına biçer” demişler!

Biz sevgi ekerek düşmanı yok edenlerdeniz...

M.Talip Girgin.

 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..