Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

"Tezgah"tarlar Nerede?

"Tezgah"tarlar Nerede?
 

Geçen hafta atıp tutanlar; bu hafta kayıplarda.. Çünkü istedikleri oldu. Normal bir ülkede; birşeyi eleştiren insanlardan; eleştirdikleri şeyi yapmamalarını, sevdikleri yapınca da aynı dozda eleştirmelerini beklersiniz. Bu maddenin doğal halidir. Ama gelin görün ki; Türkiye'de durum oldukça farklı. Acı olan tarafı ise bu durumu kanıksamamız. Bunu yapanlar kendilerinden utanmayınca, biz de yavaş yavaş kanıksamaya, normal karşılamaya başladık.

Utanmazlık da, iki yüzlülük de aldı başını yürüdü. 

Geçen hafta boyunca Sivas maçının hakemini eleştirenler, "balıkçı" muhabbetinin 1 cm üstüne çıkamayanlar; maç günü de "Fırat Aydınus'un maça verilmesini" satırlarına taşıdılar. Bugün suçun arkasında aradıkları "komplo, baskı altına alma, psikolojik taciz"  olaylarının ne kadar ahlaksızca olduğunu söylediklerini unutup, aynı "ayak oyunları"nı kendileri oynamaya başladılar. İmam sırıtınca cemaat kırıtıyor tabi!

Akşam Fırat Aydınus'un ne kadar adaletli bir maç yönettiğini gördük işte. Hakeme hiçbir diyeceğim yok. Bu kadar baskı altında bu kadarcık hatayla çıkması da bana göre başarı. 1 haftadan beri bütün kalemşörlerini hakemler üzerine "hücum" emriyle meydana saldılar. Kalemlerin ucu o kadar bastırılıyordu ki yazarken; yazan "ulema"lar o kadar "kinli" bir görüntü sergiliyorlardı ki; mazallah hakem es-kaza Fenerbahçe aleyhine hatalı bir karar verse "İkinci kupa faciası" yaşanması, taraftarın sahaya dalması işten bile değildi. 

Oysa yazanlar hesabı kitabı yapmışlardı. Amaç; Fener aleyhine değil, lehine hata yaptırmaktı, bunu da başardılar. Kerem'in gördüğü her iki sarı kartın da ne kadar ucuz olduğunu, Alves'in yaptıklarının yanında deve ile pire gibi kaldığını satırlarına taşı(ya)mamaktan haya etmediler. Emre'nin her Kasımpaşa maçındaki geleneksel küfür şovundan bahsetmeye gerek görmediler. Atılan ikinci goldeki net oğlu net ofsaytı bile yaz(a)mamaktan utanmadılar. 

Hepsi Fenerbahçeliler mi? 

Benim canım Galatasaray'ımın yönetimi de durumdan üzerine vazife çıkarmış olacak ki; gece yarısı bir bildiri yayınladı utanmadan. Ben utandım kendi adıma. Bir defa; böyle oyunlar içine girecekseniz; bunu "basın açıklaması" olarak yapmayacaksınız. Kanal kanal dolaşacaksınız. Kendinize 10-15 kalemşör tutacaksınız. 1 hafta boyunca onlara "savaş" yazıları yazdıracaksınız. Ha doğru mu? Asla böyle bir yöntemi kabullenmem. Ama gece yarısı konulan ve "kamuoyunun bilgisine" sunulan o zırvalar Galatasaray ismine yakışmıyor. İlle de yapmak istiyorsanız; birileri 15 yıldır bu işi yapıyor. Acemilik etmeyin; onları izleyin birşeyler öğrenin.. Ya da iyisi mi bu işlere hiç bulaşmayın. 

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..