Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

"Tuhaf" hafif kalır: "Anormal bir referandum"

"Tuhaf" hafif kalır: "Anormal bir referandum"
 

Milliyet bugünkü baş yazısında “Tuhaf bir referandum” demiş 21 Ekim’de sandık başına gideceğimiz Anayasa oylaması için (1). “Tuhaf” bu oylamayı tanımlamak için hafif kalır, o gün anormal bir referandum yapılacak:

Düşünebiliyor musunuz, bir oy kullanacağız ama oyun ne anlama geldiğini tam bilmiyor olacağız.

Bu konuda 4 yazı yazarak ve ne için oy kullanacağımı öğrenmeye ve öğretmeye çalıştım.

İlk yazımda “21 Ekim’de sandık başına niçin gideceğimizi biliyor musunuz?” sorusunun yanıtını aradım (2). Resmi Gazete’den yayınlanan metni Anayasa maddeleriyle birleştirip kullanacağımız oyun anlamını açık olarak yazdım.

İkinci yazımda “21 Ekim’ de evet oyu kullanabilirim” desem de “Evet” oyu için elimin gitmeyeceğini biliyorum (3). Cumhurbaşkanını değiştirme olasılığının belirmesi bir çok kişinin vereceği oyun rengini tam tersine çevirebilir.

Üçüncü yazımda “YSK 21 Ekim için özet açıklama yayınlasın” dedim (4). YSK bu konuda hemen açıklama yapmak yerine “Hele bir Evet oyu çıksın o zaman açıklarız” demeyi tercih ediyor (5): YSK Başkanı Muammer Aydın, referandumda "evet" oyu çıkması halinde, pakette yer alan 11. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine yönelik düzenlemenin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda karar verebileceklerini söyledi.

Dördüncü yazımda “Bekir Coşkun’un “10.5’uncu cumhurbaşkanı” yazısı ciddi olarak değerlendirilmelidir” derken bu yazıda referandumdan sonra 11. cumhurbaşkanının seçileceği varsayımının ciddiye alınması gerektiğini vurguladım (6).

Bugün 21 Ekim referandumu iyice gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde daha çok konuşacağız. Ancak görünen o ki, o gün sandık başına kullanacağımız oyun anlamını çok net bilmeden gideceğiz.

(1) Tuhaf bir referandum: http://www.milliyet.com.tr/2007/10/03/guncel/gun00.html
(2) 21 Ekim’de sandık başına niçin gideceğimizi biliyor musunuz?: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=66736
(3) 21 Ekim’ de evet oyu kullanabilirim: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=66796
(4) YSK 21 Ekim için özet açıklama yayınlasın: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=66803
(5) Son sözü YSK söyleyecek: http://www.milliyet.com.tr/2007/10/03/siyaset/siy01.html
(6) Bekir Coşkun’un “10.5’uncu cumhurbaşkanı” yazısı ciddi olarak değerlendirilmelidir: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=66821

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..