Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

1'e Gidenden Saf mısın?

1'e Gidenden Saf mısın?
 

Yeni bir yarışma programı daha ülkemize girdi. Özellikle ABD’de büyük ilgi gören yarışma bizim ülkemizde de sevilecektir. Adı “5’e Gidenden Akıllı mısın?” olan programda gönüllü yarışmacılara ilköğretim 5. sınıfa giden öğrencilerin gördüğü müfredattan sorular soruluyor. Aranızda katılacak olanlar varsa uyarayım sakın katılmasınlar yoksa 70 milyona rezil olurlar. Çünkü iyi bir 5. sınıf öğrencisi tam bir “eşit ağırlık” canavarıdır. Her konuda iyi kötü bilgisi vardır. Oysa belli bir meslekte uzmanlaşanlar eski bilgilerini hızla unuturlarken beyinlerinin yoğunluğunu mesleklerine yöneltirler. Çok iyi bir mühendis olmuştur ama coğrafyayı unutmuş olabilir.

Şimdi yeni bir yarışmayı ilan ediyorum. Yarışmamızın adı “1’e Gidenden Saf mısın?” olacak. Bu yarışma için gönüllülük yok. Sadece bir defa yarışılacak. Yarışma günü 22 Temmuz, yeri seçim sandıkları olacak. Seçmen çağı gelen herkes katılmak zorunda. Çünkü bazı siyasi partiler öyle vaatlerde bulunuyorlar ki 1. sınıfa giden küçük yavrucaklar bile zar zor inanır.

Mazot 1 YTL olacak.

Fındık 8 YTL olacak.

Asgari ücret 2000 YTL olacak.

Üniversite harçları kalkacak üstüne üniversiteye gidene burs verilecek.

Oy verene 500 YTL.

Gıdada KDV kalkacak.

İşsizlere 350 YTL maaş verilecek.

Özellikle asgari ücret kısmı çok güzel gibi geldi. 2000 YTL olursa benim maaşım yaklaşık 4000 YTL olacak. Dolara çevirirsek ayda 3000 yılda 36000 Dolar. Kişi başına düşen gelirde Kuveyt, İngiltere gibi devlerle yarışacağız.

Mazotun 1 YTL olacağına inanan saflar çıkar mı bilinmez.

Asgari ücretin 400 YTL olduğu ülkede işsizlik maaşı 350 YTL olursa çalışmaya gerek yok.

1’e Gidenden Saf mısın?

22 Temmuz’da belli olacak.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...