Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

1 GOL sayılan, 2 GOL kurban: DNZ:0- FB:1

1 GOL sayılan, 2 GOL kurban:  DNZ:0- FB:1
 

Resim Milliyet Galeri'den...


Yazımı yazmadan önce geçen yıl (1 Aralık 2007) Denizli deplasmanında ne yapmış Fenerbahçe bir bakayım, dedim. Yazımda hakemden hiç bahsetmemişim. Ama yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl yine bir maçta 2 penaltıyı vermemişti Aytekin Durmaz. Appiah ve Aurelio olmasa da maç neredeyse aynı geçmiş. Deivid ve Selçuk iyi oynamış yine. Uğur Boral da Zico oyundan aldı, diye kapris yapmıştı hani. Bugün kadroda yoktu Uğur, yokluğu da belli oldu.

İlk yarının bitmesine sadece 3 hafta var, (Gerçi Trabzonspor maçı Noel tatili nedeniyle ikinci yarıya dahil edilmiş.) Fenerbahçe iyi oynamasa da galibiyet serisini sürdürüyor ve bu sezon deplasmanda 2. galibiyetini aldi. Hem de oyuna ikinci yarıda giren Emre'den güzel bir gol geldi, kaleci ve defans öyle bir top beklemiyordu, yüksekten gelen top ağlarla buluştu. Büyük umutlarla transfer edilen ve bekleneni vermeyen Emre için bayram hediyesi gibi oldu bu gol. Ben de şaşırdım, beklemiyordum işin doğrusu.

İlk yarıda uykumuzu getiren bir futbol vardı sahada, hatta maçı canlı izlemeyi düşünüyorduk ve sonra gidemedik.
Eşime "iyi ki de gitmemişiz, beğenmedim Fener'i", dedim. İkinci yarı da aynen tatsız tuzsuz devam ederken Vederson ve Josico'nun yerine giren Emre ve Deivid girdi oyuna ve orta saha biraz hareketlendirdi. İkinci yarı 3 kez ağlarla buluştu top, ikisi verilmedi, Güiza'nın ofsayt sayılan golü var, zaten adam kırk yılda bir atıyor, o da yan hakeme takılıyor, bu hakem geçen yılda böyle aleyhimize vermişti ofsaytları. Hadi o gol verilmedi, hakem doğru yaptı, biz yanıldık, ya Deivid'in o muhteşem golüne nasıl kıyarsınız? Hem öksüz hem de yetim çocuk, hakkı yenir mi hiç? Allah razı gelir mi?

Tam Jeneriklik bir goldü, aynen Sevilla maçındakine benziyordu. Denizlispor kalecisi Cenk bile "o goldü" dedi, keşke maç esnasında söyleseydi de yılın Fairplay Ödülü'nü alsaydı, acemilik işte. Bu hafta yine hakemler çok konuşulacak. Verilmediğine değil, o golün güzelliğine yanarım!

Bugün Lugano, Selçuk ve Gökhan çok iyi mücadele ettiler. Kazım ve Vederson'u hiç beğenmedim. Roberto Carlos çok riskli oynadı, iki kez kendi kalesine yollayacaktı az kalsın. kadrolar verilirken, Alex önde oynayacak, diye umutlanmıştım, çok koşmamasına rağmen 4 tane net pozisyonu kalecinin ellerine yolladı Alex, ya sakat ya mutsuz. Eşinin rahatsızlığı yüzünden belki, evdeki işleri ve çocukların bakımını o üstlendi sanırım, geçen hafta da yüksek ateşle çıktı sahaya.

Denizlispor yepyeni kadrosuyla, hem en çok gol yiyen ve hem de en çok gol atan kategorisinde iddialı bu yıl. Uzun boylu oyuncu Ivan dışındakiler etkisiz koştular ve rakibi oynatmama üzerine kurmuşlar oyun kurgularını, hakem de göz yumunca, örneğin, sürekli faul yapan Caner kart görmeden 90 dakikayı tamamladı, Selahattin de öyle. Tomas Abraham zaten hep düşürüyor, Türkçe'yi de güzel öğrenmiş. En etkili geldikleri an, 45. dakika tamamlanırken oldu ve Volkan golü önledi.

Bugün Volkan rakip forvetlerden değil bizim savunmadan çekti ne çektiyse. Edu ve Carlos riskli oynadı, Lugano da hep önlerdeydi, Güiza taç çizgisinde kalınca Lugano geçti onun yerine. Güiza'ya pes doğrusu, golcü adam taç atacağım, diye bekliyor, ceza sahasına girmekten ve rakibün üstüne gitmekten korkuyor, hep arkada kalıyor.

Bu haftanın ilk maçını oynadık ve maç fazlasıyla 2. sıraya oturduk, protokol için daha var. Allah, eşeğini önce kaybettirir, sonra buldurup sevindirirmiş, o hesap. Haftalar öncesinde olmamız gereken yerlere nihayet geldik, diye seviniyoruz, lider olmalıydık, hatta fark bile olmalıydı, bizden alttaki ile aramızda. İki tane gol kralı var kadroda, ikisi de yok sahada, birinin kendi yok, değerinin ruhu!

Neyse ki, geçen hafta Es Es maçında olduğu gibi Ümit Kayıhan Hoca'yı fazla üzüp ağlatmadık, 3 puan cebimizde. Geçen yıl Denizli maçından sonra 28 puana ulaşmışsız, bu yıl 26 puandayız.

Şimdi sırada yola devam maçı var, deplasmanda, gurbet ellerde Dinamo Kiev'de. Öter mi dersiniz bu Kanaryalar? Karda kışta sesi kısılmasa olur mu olur? Dinamo Kiev de 4-2 kazandı bu haftaki maçını. Bizim de 3-0 olacaktı eğer verilseydi goller, kader utansın!

Selamlar- iyi geceler!
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..