Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

3 milyon Suriyeli Türkiye’de kalacaksa Suriye’den bunlara düşen toprak bize verilmeli

3 milyon Suriyeli Türkiye’de kalacaksa Suriye’den bunlara düşen toprak bize verilmeli
 

Kerim Korkut’un düşünme şekli böyle…3 milyon misafir mi olurmuş! İyi valla; savaş çıksın, kargaşa çıksın siz gidin Türkiye’ye, bir daha da gelmeyin!

Bunların ülkelerindeki toprakları, malı mülkü ne olacak?

Birileri bol keseden vatandaş yapıyor, benim arazimi bölüp ona mı vereceksin?

Ya şimdi geçici bir durum olsa tamam eyvallah; ama görünen o ki gitmeyecekler, ben niye ülkemi paylaşayım; biz bu topraklara sahip oluncaya kadar dağlardaki taşlar kadar insanımız öldü ve hala da ölüyor.

3 milyon Türkiye’ye, 3 milyon Ürdün’e, bir o kadar da başka yerlere… Zaten 18 milyondu, yarısı gitti. Oh ne güzel! Kalan da bacağını uzatsın otursun!

Bu şekilde düşünmek etik olmayabilir ama ortada gerçekler de var. Bu nüfus Türkiye arazisinin 25’te biri. Yani 32 bin km. Neredeyse Konya’yı onlara veriyoruz. Diğer böldüğümüz mal mülk hariç.

Eskiden toprak savaşılarak alınıyordu, yöntem değişti galiba. Mülteci oluyorsun, gidip o ülkeye yerleşiyorsun sahibi oluyorsun. Suriyeliler burada kalırlarsa aynı bizim gibi her şeye sahip olmayacaklar mı?

Bu milliyetçilik değil. Yabancı düşmanlığı da değil. Tamam gitmesinler ama devamlı kalacaklarsa varlıklarıyla gelsinler, 3 milyon kişiye arazi veremeyiz ki…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..