Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '11

 
Kategori
Eğitim
 

4 Haziran’da SBS günü Ankara’daki elektrik kesintisini nasıl açıklayacaklar?

4 Haziran’da SBS günü Ankara’daki elektrik kesintisini nasıl açıklayacaklar?
 

2 Haziran tarihli haber şöyle başlıyor (1): 

“Ankara’nın bazı ilçelerinde programlı elektrik bakım, onarım, tesis, arıza giderme ve hat çalışmaları nedeniyle 4 Haziran Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak.” 

Ve haberin devamında kesinti yapılacak yerleri saymış, içinden bazılarını seçtim: 

“Yeşilırmak Caddesi, Hanımeli Sokak, Sarar İlköğretim Okulu civarına bakım çalışması nedeniyle 08.30-10.30, Gençlik Caddesi, 84, 88, 89. Sokaklar, Anıttepe Lisesi civarına bakım çalışması nedeniyle 10.30-12.30 saatleri arasında enerji verilemeyecek.” 

Ve o saatlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da 8. Sınıf SBS yapılıyor. Ve bu listede iki tane büyük okulun adı geçiyor. Diğer adreslerde de okulların olma olasılığı var. 

Havaların nasıl olduğu belli olmuyor, gündüz saatinde bulutlar birden kapatıyor, ışıkları yakmadan okumak olanaksız oluyor. 

Düşünün sınav için öğrenciler içeri alınmış, kapalı bir hava, ışıklar açık ve birden elektrikler kesiliyor. Ya da sınav başlamadan öğrenciler tuvalete gidiyor, ışıklar olmadığı için karanlık tuvaletler… 

Binaların arka taraflarında oldukça loş sınıflar oluyor ve dersler ışıklar açık yapılıyor. 

Çocukların yaşamındaki bu önemli günlerden birinde tam da sınav saatinde yapılacak elektrik kesintisini nasıl açıklayacaklar? Programlı kesintiymiş, programlı kesinti en önemli sınavlardan birinin olduğu saatte yapılır mı? 

Milli Eğitim Bakanlığı seçim derdinde olduğu için bu ayrıntının farkında bile değildir … Ankara Valiliğinin bu konuya acilen el atmasını bekliyoruz. 

(1) Ankara'da elektrik kesintisi (Milliyet, 2-6-2011) http://gundem.milliyet.com.tr/ankara-da-elektrik-kesintisi/gundem/gundemdetay/02.06.2011/1397694/default.htm 

Ankara, 2 Haziran 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..