2457 yazı bulundu
Sıralama :
Üzerine zeytinyağı ve kekik serpiştirilmişsiyah zeytin, kimyonla harmanlanmış domates, biçimli karelerhalinde doğranmış peynir, sıcacık kızarmış ekmek vedumanı üstündetavşan kanı çayla yapılan kahvaltı kadar heyecan ve mutluluk verici bir öğün olamaz...
Bir cuma akşamı çıkmak yola Karşıyaka'dan. Bavulu hazırlamak perşembe akşamından ve bagajına koymak arabanın daha geceden. Cuma günü iş çıkış saatini beklemek sabırsızca. İlk müsait yerde arabayı çekip kenara, kurtulmak rutin iş kıyafetlerinden ve al...
2,5 Ayda 12,5 kg. zayıfladım. Öncelikle şunu söyleyeyim ki bu bir diyet reçetesi ya da programı falan değildir, zaten ben de ne bir diyetisyenim, ne doktorum ne de bu işin bir şekilde eğitimini falan almış değilim. Sadece birçok konuyu olduğu gibi bu...
Hafta sonunu kuzenimde geçiriyorum. Bütün hafta sonu yan -gel -yat meselesini başarıyla uyguladım. Kalkıyorum, kahvaltı hazır. Sonra öğle yemeği. Sonra çay saati. Sonra akşam yemeği. Hiç birşeye elimi sürmeden 2 gün geçirdim. Taa ki, Pazar öğle yemeğ...
Cumartesi günleri Şişli Feriköy'de kurulan ekolojik pazara, iki defa gittik. Toplamda 20 civarı tezgah olan pazarda, mevsim sebze ve meyvelerini taze ve hormonsuz olarak bulabiliyorsunuz. Bir ürünün ekolojik olabilmesi için, çevresinde de ilaçsız, ho...
Tatilde Suriye’ye gideceğimizi duyan herkesin tepkisi aynı oldu. "Niye, orada akrabalarınız falan mı var?" Şart mıdır? Allah Allah... ”Başka yer bulamadınız mı tatil yapacak, insan Suriye’de ne yapar?” Hmmm. Ne diyeyim şimdi ben si...
Akdeniz mutfağının, özellikle de İtalyan mutfağının en önemli karakteristiği nedir biliyor musunuz? Kullanılan malzemelerin son derece taze olması gerektiği ve yemeklerin sunumu ve sofra dizaynının müthiş estetik olma zorunluluğu. Aslına bakarsanız m...
Sevgiliyle kışı, Boğaz’da sert rüzgarların ve dalgaların sesleri arasında o yalıda geçirmek, yanan odun sobasının çıtırtılarını dinleyerek. Sobanın üzerindeki çaydanlığın buharının odaya yayılışını izlemek ay ışığının hoş aydınlığında. Balıkların ses...
Et yemeklerinin, özellikle de ızgara, fırın ya da mangalda yapılanlarının lezzetlerine damga vuran en önemli faktör ete pişmeden önce uygulanan terbiye işlemleridir. Eti terbiye etmenin başlıca iki önemli gayesi vardır. Bunlardan biri etin yumuşak ve...
Sağlıklı yaşamak isteyenlerin tercihi organik gıdalardan yana oluyor. Ürünlerin ilgi görmesi ve fiyatlarının pahalı olması satış hilelerinin ortaya çıkmasına da sebep oluyor. Bu yüzden organik ürün satışı yapan yerlerin sertifikası olup olmadığına di...