Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '11

 
Kategori
Blog
 

Blog yazarlarına test soruları...

Blog yazarlarına test soruları...
 

m-gen.biz


Bundan 3,5 yıl önce "Blog yazarlarına test soruları" başlığı altında bir blog yayınlamıştım. MB nin kadrosu o günden bugüne oldukça kalabalıklaştı. Gerçi o test sorularına cevap veren arkadaşlardan bazıları bu dünyadan, bazıları ise blogdan ayrıldı.  Bu arada bloglarda da yeni gelişmeler oldu. Şimdi o testi güncelleştirerek tekrar yayınlıyorum. Bu testin sonucunda ne olacak? Onu da test sorularının sonunda açıklayacağım. Şimdi sorulara geçelim.

1. Kendi yaşamınızdaki olayları başkalarına mal ederek yazdınız mı?

2. Yazmış olduğunuz bir blog taslağını çok beğenerek bu yazıyı burada harcamak yerine, belki ilerde yazacağınız kitapta kullanmak üzere sakladığınız oldu mu?

3. Yazmış olduğunuz bir blog yazısıyla aynı anda yayına alınan bir blog yazısı sizin yazınızdan daha fazla hit aldığını gördüğünüzde yazınızı yayından çekmeyi düşündünüz mü?

4. Özellikle haber konusunda yayına hazırladığınız bir yazınızı yayına vermeden önce aynı konuda başka birinin sizin yazdıklarınıza benzer yazısını görünce kendi yazınızı iptal ettiniz mi?

5. Yazacak konu bulmakta zorlandığınızda bu yüzden blog sayınızın az olduğunu düşünüp, havaya, suya ota, blog yazarak blog sayısını arttıranlara kızdığınız oldu mu?

6. Gecenen geç vakitlerinde yazmış olduğunuz yazınızın yayına alınmadığını, buna rağmen sizden daha geç saatte başka bir blog yazarının yazısının yayına alındığını görünce güvenilir yazar olmadığınıza üzüldünüz mü?

7. Bir yorum yazıp, "Gönder" butonuna bastıktan sonra keşke bu yorumu bu kadar ağır yazmasaydım deyip pişman olduğunuz oldu mu?

8. Sizin bir yazınıza ağır eleştiri getiren bir blog yazarına onun sayfasına girerek yazmış olduğu herhangi bir bloguna misillemede bulundunuz mu?

9. Kendi yazdığınız bloglara yorum yapar mısınız?

10. Yayına giren blogunuz ana sayfada çok az kalırsa kızar mısınız?

11 Size yapılan bir yorumu beğenmeyip, o yoruma karşılık 35 tane yorum cevabı yazar mısınız?

12. Bir kişinin verdiği yorum cevabıyla tatmin olmayıp, o kişiye 50 tane daha yorum yazar mısınız?

13  Benzer başlıklar ve benzer içeriklerle 10 dan fazla blog yazdığınız oldu mu?

Cevaplarınızda "Hayır"lar fazla ise ideal bir blog yazarısınız. "Evet" ve "Hayır" lar eşitse normal bir blog yazarısınız. Eğer "Evet" ler çoksa işte o zaman takıntılı ve hassas birisiniz. Cevaplarınızın 10 dan fazlası "Evet" ise  Allah yardımcınız olsun derim.
 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..