Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '12

 
Kategori
Yolculuk
 

Kar yağdıysa trene binmeyin

Kar yağdıysa trene binmeyin
 

TCDD'NİN İLK KAR SINAVI


TCDD'NİN KAR SKANDALI

27 Ocak gecesi Ankara'da yoğun kar yağışı varken, TCDD'nin bütün Ankara-Konya YHT tren seferleri çalışır durumda. Ankara'dayım. Yanıma annem gelecek. 27 Ocak Cuma günü akşam 17:30 Karaman aktarmalı 19:30 trenine biletimiz varken, 19:30 seferinin iptal olduğunu öğreniyoruz. Konya Garı'nda 21:45 trenini bütün yolcular bekliyor. Zannediyoruz ki tren 23:45'de Ankara'da olacak. Nerede... Tren Polatlı'ya yakın bir yerde yol kapalı olduğu için kalıyor. Yolun açılması beklenirken, trenin elektronik sistemi donuyor. Yolcular saat 03:10'a kadar beklemek zorunda kalıyor. Yeni tren karşı şeritten geliyor, trenler denkleştirilip, kapılar arası köprü yardımıyla yolcular aktarılıyor. Ve tren 05:40'da Ankara'ya ulaşıyor.

SANIRSINIZ BALKAN TRENİ

Anlayacağınız, 3 saatlik, Karaman-Ankara yolculuğu 12 saate ulaşıyor. Tüm yolcular TCDD'nin rezilliğine ortak oluyor. Geceden yağmış bir karı sabahtan temizlemek varken, seferler aktifken, yolcular son dakika uyarılıyor. Kar yağdığı zaman insanlar tercihi kara taşımacılığı yerine demir yolu taşımacılığı olması gerekirken, insanları pişman ettiriyorlar. 12 saatlik yolculuk esnasında bir yolcu rahatsızlansa, müdahale olmadığı için hayati tehlike geçirse, sorumluluğunu kim alacak? Kim hesap verecek?

Annemi 05:40'da Ankara Garı'nda alıyorum. Servisler hazırlanmış. Etlik'e gideceğiz. Etlik servisine biniyoruz. Elimizde eşyalar... Hareket edeceğiz. Şoför, "Servis değiştirildi. Karşı taraftaki servise binin" diyor. Rezilliğin daniskasını orada da yaşıyoruz. Taksiyle devam eden yolculuğumuz bugün 06:00'da evde son buluyor.

Otobüs yolda kalsa, inanın bu kadar rezillik olmazdı. Annemi ilk hızlı tren yolculuğu TCDD'nin saçma sapan, plansız organizasyonlarıyla son buluyor.

Bir ayrıntı daha... Yolcumuzu beklerken TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'da garda. İlk açıklaması şöyle oluyor: "Bizde böyle olcağını tahmin edemedik. Başımıza ilk defa geliyor. Yolun açık olduğu bize bildirildi. Ancak Polatlı kısmının kapalı olduğunu trendeki ekip bize ordayken bildiriyor. 19:30 trenini iptal etmek zorunda kaldık. 21:45'dekini ise yolcu sayımız fazla olduğu için iptal edemedik. Kusura bakmayın...."

Bu kadar rezilliğe rağmen TCDD'nin yapması gereken, biletlerin ücretlerini yolculara iade etmesiydi. Ya da personelini hazırlayıp yolcularını çiçeklerle garda özür dileyerek hazırlamasıydı. Parayla rezillik ancak böyle oluyor.

Siz siz olun, yavaş veya hızlı kar yağdığında treni tercih etmeyin. Tek tesellimiz yolcumuza sağ salim kavuşmaktı...

 
Toplam blog
: 8
: 864
Kayıt tarihi
: 21.12.11
 
 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunuyum. Haliyle iletişimle ilgili her şeyle ilgiliyim. Bilgisayar ..