Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '10

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Batıkent Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden "yıl sonu sergisi"

Batıkent Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden "yıl sonu sergisi"
 

Ankara Batıkent Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi “Ahşap Teknolojisi alanı, yıl sonu sergisi” 26.05.2010 tarihinde açıldı.

Serginin açılışını, "Ostim Çıraklık Vakfı Başkanı, Sayın İbrahim Karakoç" yaptı.

“Ahşabın sıcaklığını ve sanatı insan ruhuna işleyen inceliğini en güzel şekilde işleyen ellere, gözlere ve beyinlere sağlık.” diyerek, ziyaretçi, defterine not düşen, "Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğretim üyesi sayın “Rahmi Aras” hocamız da sergiye katılarak bizlere destek verdi.

Bu sergi öyle sıradan bir sergi değildi. Sıradan, yasak savma cinsinden yapılmış bir serginin olmadığı ziyaretçiler tarafından sık sık dile getirildi.

Sergimizi ziyaret ederek bizlere bu farklılığımızı belgeleyen birkaç cümleyi, sergi ziyaretçi defterimize not düşerek vidalayan “Nermin-Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi Müdürü Sayın “Melih Güntay” şunu yazıyordu.
“Ahşabı sanatla buluşturan ve konuşturanların eline sağlık. Dileğim bu konudaki farkında lığın artması ve yaygınlaştırılmasıdır.”

Hafta sonuna kadar açık kalan sergide, meslek lisesi “Ahşap Teknolojisi öğrencilerinin” yıl boyunca yaptıkları işlerin yanında “Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon öğrencilerinin" daha önceki yıllarda yapmış oldukları "marketri, ahşap yakma, ve ahşap oyma eserler de sergilendi.”

Meslek Lisesi öğrencilerinin el emeği göz nuru çalışmaları velilerin, öğretmenlerin ve ziyaretçilerin beğenisine sunulurken aynı zamanda eserlerin satışı da gerçekleşti.

Diğer taraftan okulumuz “Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Derya Ekebaş’ın” boş zamanlarında bölümümüze gelerek yapmış olduğu “Ahşap Yakma tabloları” büyük ilgi gördü.

Ziyaretçiler bir yandan sergiyi gezerlerken bir yandan da asker emeklisi müzik öğretmenlerinden olan Sayın “Hüsnü Rıza Koç’un” kemanıyla verdiği küçük konseri izleme imkanı buldular.

Sergi ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Birçok veli serginin geleneksel hale getirilmesi isteğinde bulundu.

Bizim açımızdan da kazancımız, öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalarda kazandıkları özgüven duygusu oldu.
Çalışmalar onlarındı, emek verdiler, sabır gösterdiler, ahşabı istedikleri gibi biçimlendirdiler, ortaya bir şeyler çıktı. Bu farklı bir çıkış oldu. Daha öncekilere benzemeyen, sıradanlığı bozan farklı bir çıkış.

Batıkent Endüstri Meslek Lisesi Ahşap Bölümü öğrencileri bu sergiyle gerçek bir “farkındalık” yarattılar. Bizleri, ailelerini ve okulumuzu gururlandırdılar.

Hepsini tebrik ederim.

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..