Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '08

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

İkdidarsızlık, kriz ve cinsel güç veren bitkiler

İkdidarsızlık, kriz ve cinsel güç veren bitkiler
 

www.istockphoto.com adresinden alınmıştır.


Ne yazık ki biz erkekler özellikle kendi aramızda cinsellik konusunda kimseye pabuç bırakmamayı, atıp tutmayı çok severiz. Sadece eldeki ile yetinmek büyük kayıptır. Göz hep dışarıdadır. Eldeki olmayan her avı avlayabilmek zafer hanesine eklenen bir çentiktir. Bir de aynı gece de hiç bir çentik olmaz, üç- beş, alır başını gider. Aslında yaş ilerledikçe erkekler cinsel güçlerini yitirirler.Ama kimse “benim silahım tutukluk yapıyor!” demez.

Oysa yaşanan gerçekler, ağızdaki laf kalabalığına benzemiyor. Fizyolojik nedenlere kriz gibi, geçim derdi gibi, trafik gibi özellikle büyük şehirlerde yaşanılan zorlu stresli hayat şartları da eklenince her Türk erkeği belli bir yaşa gelince gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalıyor.

Kırk yaşlarında samimi bir arkadaşım cinsel sorunları nedeniyle tanınmış bir üroloğa gitmişti. Üroloğun kendisine sorduğu ilk soru “sigara ve alkol kullanıyor musun?” olmuş. İkinci soru ise “mesleğiniz nedir?”, son soru ise “kaç yıldan beri evlisiniz ?” olmuş.

Doktor, arkadaşımı muayene etmiş. Ve aslında hepimizin bildiği şeyleri tekrarlamış: İlişki sırasında erkeğin kadını tatmin edememe korkusu, bilinç altındaki olumsuz düşünceler, işsiz kalma korkusu ve iş nedeniyle yaşanılan ağır stres, uykusuzluk, gitdikçe artan fazla kilolar ve göbek, hareketsizlik, depresyon ve çeşitli kaygıların ereksiyon problemlerine yol açabileceğini belirtmiş. Özellikle aşırı alışkanlık derecesindeki sigara ve alkol bağımlılığının ve çeşitli sağlık nedenleri ile (kalp, böbrek, karaciğer, diabet vb) alınan ilaçların yan etkilerinin iktidarsızlık nedeni olduğunu belirtmiş. Doktor evlilikte yaşanılan problemlerin ve sürekli aynı partner ile birlikte olmanın da sorunun kaynağı olabileceğini bu nedenle ya arasıra eş değiştirilmesini ya da değişik fantaziler uygulanabileceğini söylemiş. (Bu doktor çok film izliyor galiba, reçeteye bak!)

Kısaca sonuç psikolojik. “Kafana takma, kendine iyi davran. Spor ve fantazi yap.”

Bir de doktor araba örneği varmiş; “nasıl yeni bir araç ile kullanılmış bir aracın randumanı aynı olmuyorsa, 40 yaşındaki bir erkekten de 20 yaşındaki performansı bekleyemezsin” demiş.

Nasıl olacak bu iş!

Yaş ilerledikce kadınların performansı artıyor, erkeklerinki azalıyor! Doktorun verdiği örnekle gidersek, bizim arabalar çabuk deforme oluyor, kullandıkça işlevi azalıyor. Onlarınki antika! Kullandıkça bilmediğiniz yeni özellikleri çıkıyor.

Arkadaşım doktorun bu açıklamalarından sonra bir şeyinin olmadığını öğrenince hem sevinmiş hem de üzülmüştü.

Ona yardımcı olmak için “Google” denen sihirli kelimelere tıkladım.

İktidarsızlığı giderici, cinsel arzuyu arttıran doğal sebze ve bitkilerin listesini listesini verdim.

Bunlardan bazıları; maydonoz, tere, roka, soğan, turp, yer elması, enginar, yulaf, pırasa, sarımsak, nohut, bakla, lahana, kereviz, havuç ve her türlü acı biber.

Çay şeklinde demlenerek içilenler; anason çayı, mercan köşkü, ısırgan otu, rezene, adaçayı, enginar yaprağı, kişniş, keçiboynuzu(hem yenir, hem çayı içilebilir), ısırgan otu yaprağı.

Cinsel gücü arttıran bazı baharatlar; tarçın, karanfil, çemen, zencefil, havlucan, zerdaçal, karabiber, günlük, keten tohumu, kekik, üzerlik.

Çerez sınıfına girenler ise; taze ve normal ceviz, badem, fındık, incir, hurma.

Ayrıca her türlü deniz mahsülü özellikle ıstakoz, karavide, midye, istiridye, salyangoz, karedes, havyar cinsel gücü artırıcı, afrodizyak etkilidir.

Cinsel arzuyu azaltan(sakinleştiren) ise; marul, ıhlamur çayı, semiz otu, kabak çekirdeği, tarhun, şerbetci otu ve nane çayı.

Meğer arkadaşım gittiği işyerinde her sabah 8-10 bardak ıhlamur çayı içiyormuş. Bunu öğrenmesiyle ıhlamuru işyerinden kaldırmışlar. Üç gün sonra görüştüğümüzde beni öperek, teşekkür etti. “O kadar doktor, testler, verdiğim para hikayeymiş. Sorun ne kadar basitmiş.” dedi.

Şu ıhlamurun yaptığına bakar mısınız!

Keşke şu krizi de işsiz kalmadan atlatmanın bu kadar kolay yöntemini bulabilsek.

 
Toplam blog
: 52
: 7250
Kayıt tarihi
: 08.11.07
 
 

1971 Fethiye'de doğdum.  2000 yılından beri evliyim. Büyüğü 29, 17 yaşında, diğeri 12 yaşında ü..