Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '07

 
Kategori
Blog
 

En son blog dedikoduları ve acı gerçekler

En son blog dedikoduları ve acı gerçekler
 

Bir süredir kendi kendini "tıktıklayan" blog yazarlarıyla ilgili "ihbar mesajları" alıyorum. İllegal yollardan ilk yüz yazar listeme girmek için çaba gösteren bu arkadaşları elbette kınıyorum. Değerli Metin Aktaş ve Solohan Bey'in bana gönderdikleri "ihbar mesajlarında" bazı isimler var ama ben bu isimleri şimdilik açıklamayacağım.

Konuyla ilgili olarak yaptığım kapsamlı araştırmanın ilginç sonuçlarına gelince... Açıklayayım efendim...

Üç hafta önce, gece yarısına dakikalar kala bir yazı hazırlayarak yayına verdim. Yazım yayına çıkar çıkmaz "Bugün en çok okunanlar" şeyine baktım. Sıralama şöyleydi:

1- Süleyman Ekim 12 kez okundu/ 2- Su Karkuş 10 kez okundu/ 3- Aydın Tiryaki 8 kez okundu/ 4- Kerem Oğuz 7 kez okundu/ 5- Baver Ergun 6 kez okundu/ 6- Ali Gülcü 4 kez okundu...

Hemen kendi sayfama girerek başladım kendi yazımı okumaya. Okuduktan sonra "yazarın önceki yazısını" tıkladım ve anında geri dönerek son yazımı bir daha okudum. Böyle böyle 20 kez tekrarladım bu işlemi. Bugün en çok okunanlar şeyine bir göz attığımda, 23 kez okunduğumu gördüm. 6. sıradaki Boncuk Ali'nin yerini kapmıştım işte. Kendisi liste dışında kalmıştı. Onun adına üzüldüm ama napiim? Yarışma bu!

O hevesle kendi yazımı 20 kez daha okudum. Listeye bir daha baktığımda Süleyman Ekim Bey'in ardından 2. sıraya yerleştiğimi sevinçle gördüm. Baver Ergun Bey de hemen ardımdan geliyordu. Kendi yazımı 30 kez okumadan önce dolaptan soğuk bir bira alarak geçtim bilgisayarın başına. Yatakta okuduğumdan konumum rahattı ama gözlerim de ağrımaya başlamıştı.

Almanya saati ile 03'de sıralama şöyleydi: 1- Ümit Culduz 77 kez okundu/ 2-Baver Ergun 76 kez okundu/ 3- Su Karakuş 34 kez okundu/ 4-Aydın Tiryaki 28 kez okundu/ 5- Süleyman Ekim 26 kez okundu/ 6- Kerem Oğuz 22 kez okundu (Ali Gülcü liste dışı)...

Hemen kısa bir değerlendirme yaptım tabii... Kerem Oğuz ertesi gün işe gideceğinden (yeni işe girdi) yarıştan çekilmişti. Süleyman Bey, Aydın Bey ve Su Karakuş Hanım da yatmış olmalıydılar. Okunma oranlarında bir hareket gözlenmiyordu. Demek ki yegane rakibim Baver Ergun Bey'di ve onun da bu gece uykusu kaçmıştı anlaşılan.

Bu arada yeni bir taktik geliştirerek son yazımı okumadan tıktıklamaya başladım. Böylesi daha kolay oluyordu ama Baver Bey de peşimi bırakmıyordu nedense. Kendisine "Yatsanıza artık Baver Bey, neredeyse horozlar ötecek" diye bir mesaj çekmeyi düşündüm ama foyam meydana çıkar diye vazgeçtim. NBA maçlarına dönmüştü aramızdaki çekişme ve boyna uzatmaya gidiyordu. Maçı 121-110 önde götürürken Baver Bey de pes etti.

Gözlerim kıpkırmızı olmuştu ama birinci sıradaki yerimi korumuştum. Ne olur ne olmaz diyerek kendimi 20 kez daha tıktıkladım ve bilgisayarı kapattım.

O gün çalışmayacağımdan öğleden sonra kalktım. Kendime mükemmel bir kahvaltı hazırlayarak bilgisayarın başına çöreklendim. Meraktan çıldıracaktım neredeyse.

"Bugün en çok okunanlar" şeyine baktığımda sıralama şöyleydi: 1- Süleyman Ekim 1.256 kez okundu/ 2- Baver Ergun 1.102 kez okundu/ 3- Su Karakuş 978 kez okundu / 4- Aydın Tiryaki 876 kez okundu/ 5- Kerem Oğuz 666 kez okundu/ 6- Ali Gülcü 611 kez okundu (Ümit Culduz liste dışı)...

Hemen sayfama girdim tabii... Malum yazım 160 kez okunmuştu ve diğer yazılarımda da bir hareketlenme yoktu.

İşin özüne gelince. Bu kendi kendini tıktıklama davası akıl karı bir iş değil arkadaş. İnsanın uykusuz kaldığına değmiyor. Harcanan emeğe yazık! Gözlerimizin kan çanağına dönmesi dışında pek bir getirisi yok. Bütün gece tıktıkladığım yazı hiç rağbet görmedi. Haram para(tıktık) yaramıyor insana. Allah'ın sopası yok ki, işte böyle cezalandırıyor insanı.

Onun için bana ihbar mesajları, isim listeleri göndermeyin lütfen (Metin Bey'le Solohan Bey'e söylüyorum). Merak etmeyin kimse kendi kendini tıktıklamaz. Tıktıklatana da yaramaz zaten.

Not: Değerli Yusuf Aysan Bey, 1512 kişiyi kapsayan yeni "Yazarlar Sıralamasında" beni birinci sıraya yerleştirmiş.(Bakınız lütfen http://blog.milliyet.comtr./Blog.aspx?BlogNo=33512). Yusuf Bey'e teşekkür ediyorum ama inanın önemli değil benim için. Ben yazılarımı paylaşmak için şeyediyorum. Yine de sevindim tabii, mühim olan gönüllerde ufacık bir yerimiz olsun, bu bize yeter.

Yusuf Aysan Bey'e özel Not: Yusuf Bey lütfen benim o 50'yi 51 yapın. Madem birinci sıradayım, diğer yazar arkadaşlarla bir farkım olsun isterim. Teşekkür ederim.

Resimle ilgili Not: Mart ayında sevgili bulamayınca kendini içkiye vermiş kedinin resmidir.

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..