- Kategori
- Yöresel Yemekler
Cevizli lokum Bursa'nın

Malzemeler:
Hamuru için:
*4 su bardağı un
*1 paket kuru maya instant
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar ılık süt
İçi için -
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 yumurta sarısı ;1 yemek kaşığından az yoğurt:susam
HAZIRLANIŞI:
Unu, kuru mayayı, şekeri, tuzu ve sütü ilave edip hamuru karıştırıp 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamuru bol yağ yardımıyla yuvarlak açıp inceltilir. Üzerine çok az iri çekilmiş ceviz, tarçın ve yenibaharı karıştırıp serpilir. Rulo şeklinde sarılıp , dilimlenir.Tepsiye dizerken yuvarlak içleri yukarı gelecek.Hamuru 10-15 dk mayalanması için bekletilir.Üzerine yumurta sarısını , yoğurt karışımını sürüyoruz, susamı da serpip 170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızara kadar pişiriyoruz.