Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Sivasspor şampiyon olacaksa 4 puan farkla olsun

Sivasspor şampiyon olacaksa 4 puan farkla olsun
 

Fenerbahçeliyim. Liglerde yalnızca Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş şampiyon olduğu yıllardan sonra Trabzonspor şampiyon olduğunda kendi takımım şampiyon olmuş gibi sevinmiştim.

Bu yıl Sivasspor iyi gidiyor ve bu haftanın maçlarından sonra 2 puan farkla lider oldu. Bilindiği gibi ligin ilk haftasında Trabzonspor maçını 1-0 yenik sürdürürken olaylar çıkmış ve maçı Sivasspor hükmen galip ilan edilmişti (1). Federasyon önce maçın tekrarını önermiş ama sonuç olarak Sivasspor 3-0 hükmen galip gelince 3 puan kazanmıştı.

Sivasspor’un şampiyon olmasını isterim. Böylece futbolumuzda bir takım daha şampiyonlar kulübüne katılmış olur. Ancak Sivasspor ligi 4 puan önce kapatamayacaksa bu yıl şampiyon olmaması daha iyi. Böyle bir şampiyonluk her zaman şaibeli olarak konuşulur ve takımın üzerinde hep izi olur. Hep masa başı kararları anımsatılır. Ya 4 puan fark yapsın ya da şampiyonluk özlemini gelecek yıla taşısın.

Ankaragücü’nün de küme düşmesini hep istemişimdir. Önce düşsün, sonra hakkıyla şampiyon olup çıksın. Gençler bilmezler, herşeye karar veren 12 Eylül lideri küme düşen Ankaragücü’nü ligde tutmuştu. Bunun için de kupa şampiyonu olmasını sağlamıştı. Bu olay Ankaragücü tarihinde ne yazık ki vardır, düzeltmek ancak küme düşüp geri dönmekle olur, ancak alnının teriyle...

Sivasspor da tarihinde böyle bir iz taşımak istemiyorsa fark yapıp şampiyon olsun. 4 puan farkı başaramazsa hiç şampiyon olmasın. Başarılar Sivasspor...

(1) Futbolda bir komplo teorisi: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=57218

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..