BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 11. [Doğubeyazıd / AĞRI]Her yazımda bahsetmeliyim aslında; yaşadığımız bu topraklar "muazzam" bir akışkanlığın, karmaşık bir ilişkilenmenin ve nihayet o muazzam bileşimi..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 10. [ GÜNEY DOĞU ANADOLU ]Annem, annesinden devraldığı 3 "besin saklama" geleneğini ben bildim bileli her yıl bir zorunlulukmuş gibi yineler durur. Ananemden devraldığı ..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 8. [İnegöl-BURSA]Yazacaklarıma başlamadan önce, uzun süredir sizlerle paylaşmayı düşündüğüm bir şeyi, öncelikle söylemek istiyorum:Evet "aşçılık" lezzetleri bir..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 7. [Akçaabat-TRABZON]Birçok Karadenizli arkadaşım olmasına karşın, Karadenizi ilk kez "doyasıya" 1989 yılında gördüm. Benim okuduğum yıllarda, İTÜ Mimarlık Fakültesi so..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 6. [ GAZİANTEP ]Şimdi tabi, UNESCO tarafından "eski şehirler" envanterine geçirilmiş, kayıtlanmış tarihi 6.050 yıllık bir kent ile karşı karşıya olunca insan heyecanlan..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 4. [ Ödemiş-Tire/İZMİR ]Siz, Ananemin yaptığı tarif ile yazdığım o “dillere destan” yumurtalı karnabaharı okumazsınız öyle mi? O zaman bir efe kızının torunu olarak ..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 2. [Ağın/ELAZIĞ]Dün Tunca boylarını dolaşmış ve dede toprağı Edirne'den tarif getirmiştik. Bugün ülkenin diğer ucuna gidip Ağın'dan bir tarif sunuyorum...Edirne a..
Merhaba, her yeni bir yazıya başlarken, yeni bir format fikri doğuyor kafamda. Bundan sonra bu "mutfak" yazılarımı; "yöre mutfakları" ve "ülke mutfakları" olarak yapmaya karar verdim. Yöreyi seçe..
1964 İstanbul doğumlu, Ankara'da yaşayan İTÜ mezunu bir mimarım. 1991-1998 yılları arasında Mimarl..