Otizm ilk olarak 1943’lü yıllarda Kanner tarafından tanımlandığında, büyük ölçüde psikolojik faktörlere dayanıldığı düşünülen bir rahatsızlıktı ve sıklıkla o yıllarda ve hatta süregelen uzun yıllar..
Tibet'te yaşanan bir olay varmış; hayatımızı, yaşamı, ölümü, yas süreçlerimizi ve hayata yeniden tutunma gücümüzü gözden geçirmemize kendimizi sorgulamamıza ve aslında duygularımızla yüzleşmemize y..
Diyojen ve Nietzsche den Hareketle Felsefenin, Fener ile İnsan Arayışı… Felsefe Tarihine baktığımızda, felsefenin bir sorgulama sürecine ek olarak bir şeyleri aradığını hissettiğimizi fark ..
Martin Heidegger varoluşçu felsefenin ve felsefe tarihinin adından sıkça söz edilen bir düşünürüdür. 1889-1976 yılları arasında yaşamıştır. Heidegger’in felsefe tarihinde yeri; Kant’ın zaman kavram..
Otizm ve Yaygın Gelişimsel Bozukluklar ile ilgili olarak daha önce de yazılar hazırlamış ve siz değerli okuyucularımdan olumlu tepkiler almamın biraz gururunu biraz da üzerimdeki motivasyona etkisi..
Otizm; yaygın sosyal etkileşim ve iletişim farklılıkları, aşırı kısıtlanmış ilgiler ve oldukça fazla tekrar eden davranışlarla tanımlanan beş yaygın gelişimsel bozukluktan (YGB) biridir.Otizm ilk ..
" *Aşk mezhebinde her şey Aşk'a kurbandır." Zamanın ötesine geçiyorduk biz seninle, sen gözlerinin kahvesinden, süzüp ince bir sızı gibi, düşüyordun yüreğime... ..
Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında "Nisan Ayı Otizm Farkındalık Ayı" olarak belirlenmişti. Ben bu yazımda hem önceki bilgilerimizi kısmen tekrar yaparak hem de Nisan Ayını..
Felsefe İle Terapi… Çağımızın yeni yeni gelişmekte olan ve kimi felsefecilerin sarılmak istediği 21. Yüzyıl kavramı; “Felsefi Terapi” aslına bakacak olursak, felsefenin ilişki içinde olduğu..
“Tek Felsefi Sorun; İntihardır… “(*) Başlıkta okuduğunuz aforizmanın zihinlerimizde nasıl bir titreşim yaratıp tüm sinir hücrelerimize dokunarak yol aldığını eminim sizler de en az benim k..
Milliyet Blog