Siyez bulguru uzun zamandır denemek istediğim bir bulgur türüydü. Çok lezzetli , doğal , genetiği bozulmamış bir bulgur türü olduğunu biliyordum ama sipariş verene kadar daha fazla detaylı bir bilg..
Fasulye dibleyi birkaç sene önce Giresun'lu bir arkadaşımda yemiştim. O zaman da çok beğenmiştim ama kısmet bu yaza oldu nedense.Geçen sene de birkaç kere yaptım galiba ama bu yaz kelimenin tam anl..
Bu yemeği yıllar önce bir aile dostumuzun evinde yedik ve çok beğendik. Pek sık olmasa da ara sıra yaptım ve her seferinde çok beğenildi. Sebze ile arası çok iyi olmayan oğlum bile her seferinde ba..
Geçen akşam her zamanki gibi yemekten sonra '' yarın ne pişirsem acaba? '' diye düşünürken aklımıza nohut geldi. Artık kış sezonunu açalım dedik. Nohutları yemekten sonra hemen ıslattım ve sabah iş..
Bugün fotograflarıma bakınırken oğlumun Mart ayındaki doğumgünü resimlerine rastladım ve bu sosis tarifini paylaşmak istedim. Aslında basit ama görsel olarak çok hoş ve çocuk sofralarını süslemek i..
Bu tarifte yer alan irmikli köfteyi öğrenene kadar yaptığım köftelerden pek memnun değildim maalesef. Ev halkı da benimle aynı fikirdeydi. Aynı zamanda ailenizde mükemmel köfte yapan bir babaannne ..
Tam buğday ununa uzun zaman çok temkinli yaklaştım. Ekmek olarak tüketiyoruz, beyaz ekmeği tamamen bıraktık ama hamur işlerinde kullanmayı beceremem gibi bir önyargıya sahiptim. Fakat kullanmaya ba..
Şu sıralar iş hayatıma bir iç mimarlık şirketinde devam ettiğim için yabancı dekorasyon sitelerini her gün rutin olarak inceliyorum. Takip ettiğim sitelerin bazılarında zaman zaman çok hoş gıda süs..
Üzüm ve armut kullanılarak tasarlanmış bu süsleme de uzun zamandır arşivimde yer alıyor. İlk gördüğüm andan itibaren çok beğeniyorum. Ancak, bir türlü uygulama fırsatı bulamadım. Bu akşam artık mut..
Bugün rastladığım bu süsleme de gerçekten çok hoşuma gitti. Zeytin,peynir ve havuç kullanılmış.Çocuk sofralarının yanı sıra büyük sofralarına da değişik , sevimli bir hava katabilir diye düşünüyoru..