* Satın almış olduğunuz kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torbada, elma ya da armutla beraber saklayın...* Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfak tezgâhınız ki..
Yeşil sebzeler...* Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, öncelikle bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitle..
Tavuk etini tatlandırmak için...* Tavuk etinin daha yumuşak, güzel kokulu ve lezzetli olması için pişirmeden evvel tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın. Sonra üzerine ve içerisine, re..
İşte sizlere, lezzet arttırıcı birkaç öneri daha...* Yemek yaparken eğer tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça kabuğu soyulmuş çiğ patates atıverin... Patatesler fazla tuz..
* Yaldızlı çerçeveleri temizlemek istiyorsanız, bir süngeri sirkeye batırarak çerçevelerin üzerinden geçmeniz gerekiyor.* Sıcağa dayanıklı cam eşyaları, sıcak fırına boş olarak kesinli..
* Ekmek kutusunu, ayda hiç olmazsa bir defa su ve sirkeye batırılmış süngerle temizlerseniz kötü kokmaz...* Ucuz bulaşık deterjanı ile bulaşık yıkarken, bulaşık suyuna birkaç kaşık sir..
* Kadife koltuk takımlarının üzerindeki toz ve kül lekelerini çıkarabilmek için, 1 bardak suya 1 kaşık amonyak karıştırın ve temiz bir bezi bu suda ıslatarak koltukları silin. Sonra, başka bir tem..
* Fildişi eşyalarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız, bunları süt ya da sabunlu su ile temizlemelisiniz... * Porselen ve madeni çaydanlıkların diplerinde zamanla bir zar me..
* Mantarları pişirmeden evvel limonlu suyun içerisinde bekletirseniz hem renkleri beyaz kalacak, hem de daha leziz olacaklardır... * Limonata yaparken, bir limonun kabuğunu rend..
* İnsan vücudu, yaz aylarında terle beraber potasyum da kaybeder. Potasyum eksikliği, kabızlık, yorgunluk, bacaklarda kramplarla kendini belli eder. Bunun önünü almak için, incir, badem, muz, ku..