Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Sayın Maliye Bakanı

Sayın Maliye Bakanı
 

vergi kaçağı


SAYIN MALİYE BAKANI,

ADALETSİZ VERGİ SİSTEMİNİ NE ZAMAN DÜZELTECEKSİNİZ. ELİNİZİ TUTAN MI VAR?

Sayın bakan.

Doktor, avukat, yeminli mali müşavir, diş hekimi, mimar, mühendis ve müteahhitlik gibi toplumda çok saygın ve mesleklerinden dolayı ekonomik durumları ortalamanın çok üzerinde kazancı olduğu düşünülen ve bilinen bu meslek erbabının, yayınladığınız vergi gelir beyan listelerinde görüldüğü gibi, neredeyse ortalama asgari ücretliler kadar vergi ödemeleri sizi hiç rahatsız etmiyor olabilir. Ancak doğru dürüst takip ve tahsil edemediğiniz bu kazançlardan alamadığınız vergiyi, Dolaylı yoldan, kazanan kazanmayandan eşit tahsil ettiğiniz vergilerle telafi ederken, Anayasanın herkes kazancı oranında vergi öder ilkesini de çiğnemektesiniz.

Üzüm üzüme bakarak öylesine karardı ki serbest meslek gelir vergisi beyan edenlerin en yükseği dahi zar zor geçinen gerek kamu, gerek özel teşebbüslerde çalışanların ödediği vergi ortalamasına yaklaşamıyor bile.

Ücretlerinden kesilerek peşin tahsil ettiğiniz bu vergiye rağmen yıl içinde ve sonunda, yiyip içtikten sonra ödeyenlere gösterdiğiniz bu desteğin yasası olmayan yani yasa dışı bir teşvik olduğu kanısındayım.

Özellikle, sadece sizin dönemizde değil tüm zamanlarda inşaat yapı ile ilgili meslek grubu olan müteahhitlerin görmezden gelinen, gerçek satış fiyatlarının çok altında Emlak vergisine dayanak olarak belirlenen tapu fiyatı satışları ile kaçırılan vergi tutarının kamu zararı hesaba kitaba sığmaz meblağlardadır. Tapu harcından kaçmak için alıcılarında ortaklık, yataklık yaptığı konut satışları gerçek ödemeleri kayıt dışı, rüşvet ilişkisi gibi el altından yapılmakta, bunu böyle olduğu Maliye tarafından da bilinmesine rağmen hala hiçbir tedbir alınmamaktadır.

Milyon dolarlarla ifade edilen, uzun zamandır moda olmuş rezidans tipi konutların satışlarında gerçek piyasa fiyatı ile tapu satışında geçerli olan rayiç bedel fiyatları farkları görmezden gelinecek seviyelerin çok üzerindedir. Herkesçe bilinmesine rağmen önleyemediğiniz bu büyük kaçak toplumda yaşanan en büyük adaletsizliğin kaynağıdır. Yurttaşlarına hiçbir nedenle farklı muameleye tutulamayacağı yasalarımıza rağmen görülen bu gizli desteğin en azından görevi ihmal hatta görevi kötüye kullanma olduğunu, kamu kaynağı ortağı bir yurttaş olarak ifade ederim.

Alıcı ve satıcıların kamu yararına karşı işledikleri bu eyleme karşı, devletin verdiği yetkileri kullanarak, görevinizi yapmanız için sunarım.

Nusret Atayman

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..