Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlikle kolay ölüm arasında ilişki var; şehit denilse bile gereksiz ölüm akılsızlıktır

Şehitlikle kolay ölüm arasında ilişki var; şehit denilse bile gereksiz ölüm akılsızlıktır
 

Şehitlik mevzusu yüzünden gereksiz ölümler olmuştur. Gereksiz ölümde şehit sayılma olmaz herhalde. Şehit olacağım diye ölünür mü hiç! Yok din uğruna yok Allah yolunda mübarek sakalın hatırı için öl babam öl. Valla şehitlik bu kadar kolaysa yaradan hâşâ bol keseden dağıtıyor!

Sırf cennete gitmek için ibadet eden insanlara şehit olursan cennete gideceksin denirse bu savaşlar bitmez. Dünyanın öbür ucundan IŞİD’e katılan kimselerin kafasında tek şey vardır: “Allah yolunda savaşacak şehit olup cennete gideceğim” İşin ucunda cennet olmasa bırak insanı tavuk bile kesmezler.

Şehitlikle ilgili ayetler gözden geçirilmeli. Ne bu ya, siz şehit olacaksınız diye dünya kana mı bulansın. Allah yolunda ölecekmiş. Bütün yollar Allah’ın, git birinde öl. Bir de Allah yolu çıktı. Allah yolu de kelle kes. Şehitsin, doğru cennete. Böyle şehitlik mi olur ya!

Allah yolunda savaşıyorum diye kelle kesiyorsun, ölürsen şehitmişsin. Kelle kesen şehitse sahillere vuran Aylan bebek ney, ney!  Tanımam o Allah’ı, tanımam! Abuk sabuk bir gerekçeyle insanları öldürürken öl şehitmişsin! Herkes şehit kardeşim, birileri durmadan şehit ilan ediyor. Karıncayı incitmemiş cennetin yanından geçemiyor, kelle kesen cennetlik!

Ölüyor, kendini şehit sanıyor; varsın sansın! Bugün dünyada sadece Müslümanlar savaşıyor. Şehitlik ödül gibi orada bir yerde durursa bu savaşlar bitmez. Allah şehitliği sanki savaşlar sürsün diye yaratmış. Cennete gitmek isteyen eline silah alıyor!

Savaşlar sanki şehitlik yüzünden… Bu şehitliğe bir ölçü gelmesi lazım. Ölürsem nasılsa şehit olurum diye kendi canını düşünmüyor, başkalarının canını da düşünmüyor. Sanki dünyadaki savaşların nedeni şehitlik. Ölürsem nasılsa şehit olurum diye tedbir de almıyor. Adeta bilek ölüyor. Canlı bomba mesela.

İnsanlar şehitliğin ne olduğunu bilmiyorlar. Müslümansan ayağın kaysa düşsen şehit oluyorsun. Şehitlik Kuran’da yazdığı gibi tanımlanmalı ve sınır çizilmeli. Hacı hocanın şehit tarifini ben kabul etmiyorum. Şehitlik bu kadar ucuz olamaz. Türk askeri vatanını savunurken ölüyor ve şehit oluyor. 2000 kişiyi öldürmüşsün, bu nasıl vatan savunma. Bence asıl, terör örgütü kendini savunuyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..