Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '10

 
Kategori
Haber
 

Türk Hava Kurumu 85 Yaşında

Türk Hava Kurumu 85 Yaşında
 

Susunuz! Susunuz ve etrafınızı dinleyiniz! Çağları, gelişmeleri ve uygarlığı ülkenin ve teknolojinin, çağdaşlaşma çizgisinin yönünü ve hedefini en az 85 yıl önce gören, açıklayan; ulusunu bu büyük yarışa hazırlayan ölümsüz liderin kurduğu Türk Hava Kurumu 85. yaşını kutlamanın onurunu yaşıyor.*

Sayın Yekta Güngör Özden'in 15 Şubat 2010 tarihli Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde "... Türk Hava Kurumu, son yılların siyasal tersliklerinin hedefleri arasındadır. Her olumsuzluğa karşın yurtseverlerin gözbebeklerinden biridir." Diye tanımladığı Türk Hava Kurumu 85. yaşını bu gün kutluyor. Tarihi neredeyse cumhuriyetle yaşıt olan, onurlu bir 85 yıllık geçmişi kutlamanın kıvancı ile.

Sayın Yekta Güngör Özden'in yazısını, Dün (15 Şubat 2010) Ankara-Erzurum seferini yapan ve saat 10:15'te Esenboğa'dan kalkanTürk Hava Yolları (Anadolu Jet) tarifeli uçağında okudum. Yanımdaki koltukta henüz dokuz aylık Azra oturuyordu, annesinin kucağında. Uykusunu da uyudu, kahvaltısını da yaptı. Hiç tedirgin değildi. İlk uçak yolculuğunu iki aylıkken yapmış. Bu gün olduğu gibi, gene anneannesini ziyaret için bir Erzurum yolculuğu imiş. 85 yıl önce yakılan meşale ve uçak yolcusu 9 aylık Azra... Kimbilir? Azra'da bir gün THK ile tanışır, geleceği göklerde arayanlardan olur.

Türk Hava Kurumu 85. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

85. yıl dönümü 15-21 Şubat tarihleri arasında kutlanacak. 16 Şubat günü saat 10:00'da Anıtkabir ziyaret edilecek. Saat 19:00'da Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda "Türk Hava Kurumu'nun Dünü-Bugünü-Yarını" konulu bir sunumla başlanacak özel kutlama çeşitli sanat etkinliği ve THK'na yararlı hizmetleri olanlara, önemli bağışlarada bulunanlara ödüllerin verilmesi törenleri ile sürdürülecek.

Bu kutlama programları, yıllardır hep benzer etkinliklerle yapılır . Uluslararası ödül ve övgü alan havacıların ödülleri de bu kutlamalar sırasında kendilerine verilir. Görülmeye değer bir çoşku ve duygu seli arasında.

Örneğin, Uluslar arası Sivil Havacılık Örgütü FAİ'nin, havacılığa katkı sağlayanlara, havacılık çalışmalarını kişisel insiyatif, bağlılık ve özveri ile yapanlara verilen Paul Tissandier Diploması'nı bir önceki yıl değerlendirmelerinde almış bir Türk varsa, bu ödül de, O'na bu törenler sırasında verilir. Yılların geleneğidir.

Türk Hava Kurumu 85. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine bu yıl pek çok kişi devet edildi. Devlet Protokolünden, Sivil Toplum Örgütlerinden, Meslek Kuruluşlarından, THK'na hizmeti geçmiş olanlardan, önemli bağış yapmış bulunanlardan, Üniversitelerden, THK Şubelerinden...

Ancak, 2008-2009 yılları Paul Tissandier Diploması almış olan bir Türk Yurttaşı bu anlamlı törene çağrılmadı. Üstelik; İki adet Türk Hava Kurumu Altın Şeref Madalyası sahibi, yıllarca hiç bir karşılık beklemeden THK Şubeleri'nde her kurban bayramında ; evini barkını, çocuklarını ihmal etme pahasına can siperhane hizmet veren bir Şube Başkanı, son iki dönem THK'nun Genel Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, Ülkemize kazandırılan son beş adet havadan yangın söndürme uçağı alımında aktif görev almış bir Türk Yurttaşı.

Bu Türk Yurttaşının, Paul Tissandier Diploması bu yılki kutlama törenlerinde verilmeyecek. Belkide posta ile gönderilir.(!)

Listeler yapılırken bir an için unutuldu mu? Sanmam...

O çok büyük bir günah işledi. Türk Hava Kurumu'nun son Büyük Genel Kurulu'nda, THK'nın 40. Büyük Genel Kurulu'nda Genel Başkan Adayı oldu...

Yıllarını verdiği THK Şubesi'nden basit bir ayak oyunu ile uzaklaştırılmış olması da bundandır...

*İstikbal Göklerdedir Gökler Bizimdir, Oktay Verel, THK Yayınları 4, s.9' daki cümle 85. yıla uyarlanmıştır. T.B

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..