Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Köşe Yazıları / 4 Milyon Suriyeli Yetmedi, Şimdi de Afganlar..

Yeni Köşe Yazıları /  4 Milyon Suriyeli Yetmedi,  Şimdi de Afganlar..
 

4 Milyon Suriyeli Yetmedi, Şimdi de Afganlar: İstanbul'un tarihi semti  Fatih'e otobüsle giderken yanımda üstü başı kokan gençten bir yabancı; anlayamadığım bir dille telefonla konuşuyordu. Yanında kendisi gibi iki yabancı daha vardı. Arapçayı artık çok iyi tanıyoruz. Suriyeli olamazlardı. Anlaşılan İran'dan yola çıkan Afganlar İstanbul'a ulaştı bile. Bir çoğu yürüyerek, birçoğu da kamyonet veya otobüsle Türkiye'nin batısına doğru binlerce Afganlı'nın geldiği söyleniyor.Y ani ülkeyi adeta istila eden 4 milyon Suriyeli yetmedi, şimdi de Afganlar sıraya girdi. Ülkesinden kovulan, başı derde giren kim varsa Türkiye'ye geliyor. Ülkemiz adeta yol geçen hanı oldu.

Tamam, ensar olmaya varız ama  bu   gelenler  sahabeler   değil ki.. İçlerinde hırlısı var hırsızı var, gerillası var, teröristi var, var oğlu var. Molla rejimi Afganlı mülteci yükünden kurtulmak için onları Türkiye'ye gönderiyor galiba. Zaten eli kanlı rejimler (zalim Esed gibileri) kendileri için potansiyel sorun çıkaracak sakıncalı vatandaşlarını Türkiye'ye kovalıyor. Oh, ne ala dünya.. Etnik  ve ideolojik temizlik için sür Türkiye'ye.. Nasılsa dünyanın en büyük Ensarları biziz. Yemiyoruz yediriyoruz, giymiyoruz giydiriyoruz.afgan mülteciler ile ilgili görsel sonucu 

Afgan Mülteciler

 

Yarın İdlib'de çıkacak bir çatışma ile birlikte iki milyon daha Suriyeli ve 2 milyon Afganlı Türkiye'ye gelirse mülteci sayısı on milyona dayanır ki    bunu ABD olsak kaldıramayız. Bu nedenle Türkiye artık mülteci kabul etmeyeceğini acilen dünyaya deklere etmeli ve   sınırlara dayananlar mutlaka sınırda tutulmalıdır. Yoksa 10 milyon mülteci gelir ve bir daha gitmezse 2050'lerde biz Türkler kendi vatanımızda azınlığa düşeriz.

Her Önüne Geleni Hain İlan Etmek Selefi Geleneği mi?: Son zamanlarda hangi kesimden olursa olsun, kendisi gibi düşünmeyenlere hain damgası yapıştırmak moda oldu. "Benim fikrime katılmıyor musun? Öyleyse hainin tekisin" Anayasa ile teminat altına alınmış, fikir hürriyetine savaş ilan eden bu kötü çığırın, orta çağlardan beri gelen bir harici geleneği olan ve günümüzde Selefilerce devam ettirilen "Tekfir etme" kavramıyla çok yakın bir ilgisi var. İŞiD teröründe feci sonuçlarını gördüğümüz kafir ilan etme ve ardından kafa kesme olayları tüm dehşetiyle hafızalarımızda yaşarken bizim gibi düşünmeyenlere saygı duymak "Sizin fikrinize katılmam mümkün değil ama serbestçe ifade etmeniz için her şeyi yaparım" anlayışı bu zehirli yolun panzehiri olacaktır.res santrali ile ilgili görsel sonucu 

 Deniz Kıyılarında Res

 

Karadeniz'de Neden RES (rüzgar enerji santralı) Yok: RES santralleri temiz- yenilenebilir enerjinin olmazsa olmazlarından. Türkiye'nin hemen her yerinde boy gösteren bu santrallerden Karadeniz'de neden hiç kurulmaz? Bildiğim kadar yeterli rüzgar alan bu kıyıların yüksek tepelerinde ve hatta kıyılarda RES'ler çok verimli çalışacaktır. Acaba çakma HES'lerle  bütün dereler kuruduktan veya Amasra'da  yapılması gündeme gelen  termik santrallerle tüm o muhteşem  çevre mahvolduktan sonra mı?

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..