Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Abdullah Öcalan ne zaman hapisten çıkar; daha doğrusu çıkabilir mi?

Abdullah Öcalan ne zaman hapisten çıkar; daha doğrusu çıkabilir mi?
 

TCK’n unda ağırlaştırılmış müebbet hapisle ilgili olarak hapishanede kalınacak azami sürede 40 yıldan bahsediliyor ama ben Türkiye’de fiili olarak 40 yıl hapis yatan kişi duymadım.

Tabii ki Abdullah Öcalan’ın işlediği suçların ağırlığına binaen tüm ömrünü hapiste geçireceği, hapisten hiç çıkamayacağı da söyleniyor.

Birincisi işlediği suç ne olursa olsun ömür boyu hapiste kalan kişi değil Türkiye, dünyada yok. İkincisi ise yetkililer bunu kanuni bir angajmana göre değil “zaten o zamana kadar ölür” ihtimali üzerinden söylüyorlar. Ama hukuk ihtimallere göre işlemez. 40 yıl denmişse ve yaşarsa Abdullah Öcalan 2040 yılında yani 25 yıl sonra 91 yaşında hapisten çıkar.

Bu, kanuni prosedür. Ülkedeki siyasi gelişmeler, çözüm süreci müzakereleri, kendisinin Türkiye ile PKK arasında pişmanlık duyup barışa katkı anlamında samimi çabaları olursa, Kürt tarafının ve Avrupa’nın dayatması ( Özellikle AB Türkiye’nin AB üyeliğine karşılık bunu isteyebilir) ve belki ağır sağlık sorunları gibi koşullar meydana gelirse Abdullah Öcalan daha önce de hapisten çıkabilir.

Mahkûmiyet şartları içinde ama bir mahkûm gibi değil de sekretarya kurulması işte orada devlet ile terör örgütü arasında barış amaçlı arabulucu rolü daha büyük ihtimal ama pek duymuyoruz, bilmiyoruz sanki kendisinin sağlık durumu da bu işler için uygun değil gibi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..