Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
Gönüllülük
 

Açev Okuma Günleri

Açev Okuma Günleri
 

Geçen yıl kursiyerlere okuma yazma kursu vererek başlattığımız yetişkinlere yönelik çalışmalarımız, bu sene de dernek binamızda haftada iki gün olarak devam etti.(Adanabosnahaber - Fatma GÜLKAN)

Amacımız; Halk Eğitimden onaylı belgelerinin verildiği okumaz yazmaz kursiyerlerimizin elde ettiği bu beceriyi daha çok ilerletmesi, daha akıcı okuması ve günlük hayatında kendini söz ve yazıyla daha iyi ifade etmesi içindi.

AÇEV Adana Saha Sorumlusu Durdu YALIM'ın destekleriyle çalışmalarımızı Adana Bosna Derneği Eğitim Sorumlusu Fatma GÜLKAN gönüllü öğretmen olarak yerine getirdi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın Avrupa Birliği katkılarıyla hazırlamış olduğu, Dudu AKPINAR'a ait "Benim Tek İstediğim Bir Kitap Yazmaktı." isimli kitap kullanıldı.

Dudu AKPINAR; 40 Yaşında okuma yazma öğrenmiş, 4 çocuklu bir ev kadını.AÇEV kurslarıyla hayatı değişen bir kadın.Çevresinin kendisiyle alay etmesine aldırmayarak bu kursu başarıyla bitiren birisi.

Dudu öğrendiklerini unutmamak için bir deftere hayatının ilklerini yazmaya başladı.

İlk hastaneye gidişi...Yalnız olarak İlk kez otobüse binişi...İlk gecekondularını yapmaları...İlk defa denizi görmesi.. İlk doğumu gibi.

Sonrasında deftere yazdıklarını kitap haline getirmek istedi ve hiç bıkmadan bunu araştırdı. Gazeteci Ahmet Turhan ALTINER'in yanında çalışmaya başladı ve o kişinin yardımlarıyla kitabını yayınladı.

Dudu köyden kente göç eden bir kişi olarak yaşama farklı bakış açısıyla,kendi gözlemlerini paylaştı. İşte bizde AÇEV katkılarıyla bu kitabı kursiyerlerimizle paylaştık.

Fatma GÜLKAN'ın haftada iki gün birer saat olarak verdiği kurs 60 saat devam eden bir programdı. Bu dönem kursumuzu bitirdik.

Dernek binamızda önümüzdeki yıllarda da yine AÇEV koordinesiyle kurslarımız devam edecektir.

  

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..