Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '14

 
Kategori
Sinema
 

Açlık oyunları serisi 2 Film 1 arada

Açlık oyunları serisi 2 Film 1 arada
 

Film : Açlık oyunları 2012

Tür: Bilim kurgu

Puan: 10 üzerinden 10

Bir filmin mükemmel olmasının senaryo bazında mümkün olmasının iki olasılığı vardır. Ya süper bir senarist işe el atar, ya da birisi bir gün filminin çevrileceği hayalinden uzak bir şekilde kitap yazar. Bu film serisi ikinci kategoriye girenlerden.

Filmde herkese göre bir şey mutlaka bulunuyor. Aşk sevene aşk, macera sevene macera, aksiyon sevene aksiyon... Filmde vahşi kapitalizmin sert bir eleştirisini andıran bir senaryo ele alınmış. Ancak yaşanan olayların trajik yanı ise dikkatinizi hangi yöne çevirmeniz gerektiği konusunda sizi oradan oraya sürüklüyor. Adeta savruluyorsunuz filmi izlerken.

Senaryo bütünlüğü, yaratıcıcılık, akıcılık, çekim tekniği, oyunculuk gibi tüm faktörleri bir araya koyun ve acımasızca eleştirmek için elinizden geleni yapın. Ancak eleştirecek birşey bulabileceğinizi sanmıyorum. En azından biz amatörler için büyüleyici bir film. Profesyoneller de bırakalım filmden zevk almak yerine eleştirecek birşeyler arasınlar...

Film : Açlık oyunları 2 (Ateşi yakalamak) 2013

Tür: Bilim kurgu

Puan: 10 üzerinden 10

Birinci filmde kalınan yerden devam eden serinin ikinci filmi düzene karşı baş kaldırma alametlerinin ortaya çıkması üzerine iyice kuduran yönetimin devrilmesi adına kurgulanan çok zekice bir planı konu alıyor.

Dangalak idarecimiz hırsı uğruna onlarca insanı kayseri sucuğu gibi doğrarken kötü emeline ulaşabileceğine inanmaktadır ancak bıldırki hurmaların g.tünü tırmalayacağından habersiz şekilde şuursuzca sağa sola saldırmaktadır.

Kahramanımız Katniss Everdeen çıkacak isyanın ateşini yakmak için hiçbir özel çaba içerisine girmese de dahil olduğundan haberdar olmadığı süper bir planla operasyonun beyin takımına katılır.

Film eleştirilerinde konunun özetlenmesinin aslında pek bir anlamı yoktur. Ancak bu film insanı heyecanlandırıyor ve ister istemez filmle ilgili bir şeyleri açık edesiniz geliyor. Daha fazla beklemeden izlemeniz gereken bu filmin en kötü yanı ise tam karpuz kesecekken zart diye bitmesi. Mecbursunuz üçüncü filmi izlemeye...

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..