Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Afet, ırk, din, dil, mezhep dinlemez !

Afet, ırk, din, dil, mezhep dinlemez !
 

YUNUS'un çaresiz yüzü hiç unutlmayacak !


Günlerdir Van depremi ile yatıp kalkıyoruz. Muhakkak sizde görmüş, okumuşsunuzdur. Van ile, deprem ile ilgili neler yazılıyor, neler söyleniyor. Bu konuda ben de kendimce 2 yazı kaleme aldım. Bu konuda daha başka bir şey yazmaya gerek yok diyordum ki, bir yerlere düştüğüm notu görünce, bir-iki kelam daha edeyim dedim.

Özellikle sosyal mecra olan Facebook’da muhtelif söylemler dolaşsa da, en çok ilgimi çekenlerden biri olan aşağıdaki metin üzerinde bir şeyler söyleyeceğim.. Şöyle yazılmış..

DEPREM BÖLGESİNDEKİ belediye başkanı çağrıda bulunuyor 

"İş makinelerini buraya... gönderin..."
İŞ MAKİNALARINI YAKTINIZ...

"Doktorları buraya gönderin"
DOKTORLARI ÖLDÜRDÜNÜZ !....

"Polis gelsin"
POLİSİ TAŞLADINIZ...

"Mehmetçik bize yardım etsin..."
MEHMETÇİĞİ ŞEHİT ETTİNİZ, EDENLERE YARDIM ETTİNİZ !...

"Para gönderin"
GÖNDERDİĞİMİZ PARALARI BELEDİYELERİNİZ pkk'ya VERDİ !...

"Çadır gönderin"
GÖNDERİLEN ÇADIRLAR YAĞMALANDI ve İHTİYAÇ SAHİPLERİNE PARA İLE SATILDI !...

"Devlet nerede ? "
DEVLET HER YERDE. MERAK ETMEYİN, SİZİN DESTEK VERDİĞİNİZ TERÖRİSTLERLE DE MÜCADELE EDER, AFETLE DE !...

Bir başka söz. Bu da ilgimi çekti.. Deniliyor ki;

“ VAN BELEDİYESİ BİNASINA BU PAÇAVRA ASILIRKEN DEVLETİ YOK SAYAN KÖPEKLER.  DEPREM OLUNCA DEVLETTEN YARDIM İSTEMESİN ! “

Daha bunun gibi niceleri var. Hepsini buraya yazmaya kalksam, sayfa yetmez. Ancak şunu söylemeliyim. Söylenenler  bir taraftan bakınca oldukça ırkçılık koksa da, yalan ve de yanlış değil. Hepsi de doğru. Hatta, bu söylemi  biraz daha detaylandırıp şöyle demekte mümkün.

 “EY ÖZERKLİK İLAN EDEN ZİHNİYET, EY PKK’nın PEŞİNDEN KOŞANLAR, EY ‘ BİZ DEVLETE VERGİ VERMEYİZ ama DEVLET BİZE PARA VERECEK ‘ DİYEN AHMAKLAR !.. EY HER SEFERİNDE TÜRK İLE KÜRT ARASINA NİFAK SOKANLAR. ALTERNATİF DEVLET PEŞİNDE KOŞANLAR, BU DEPREMDE , ONCA İNSAN ÖLÜRKEN, ÜSTELİK ÇOĞU KÜRT KÖKENLİ İKEN NEREDEYDİNİZ ? “

Evet böyle de haykırmak mümkün. Bu haykırışa cevap veren çıkar mı bilmiyorum ama bu söylemlerle meydanlarda dolaşıp, bir doğal afet, depremi görmemezlikten gelmek, insanlığa, toplum bilincine ve devlet geleneğine ters düşer. Doğal afetler, hele ki,  en şiddetinden yaşanan depremler, nerede olursa olsun, ne ırk, ne din, ne dil, ne de mezhep dinler. Hangi toplumun başına gelirse gelsin, afet afettir. Ve oradaki insanlar yardıma muhtaçtır. Yardım edilmelidir. Bakın geçtiğimiz senelerde Japonya gibi bir yerde deprem oldu. Türkiye hemen yardıma koştu. Şimdi, 5 yaşında çocuklar bile elçiliğimize içinde para dolu, duygu dolu yazılar içiren mektuplar, zarflar bırakıyorlar. Neden ? Türkiye ile bir gönül bağı kurduklarından. Oysa ne dilimiz aynı, ne dinimiz. Ne geleneklerimiz ? Ne de aynı coğrafyanın insanlarıyız ? Mesela Yunanistan depremi. Türkiye anında elinden gelen tüm yardımı gösterdi. Etmeyebilir miydik ? Elbette. Ama o zaman insanlığımızdan utanmaz mıydık ? Biz “komşun açken, uyulmaz” diyen bir ecdadın çocuklarıyız. Öyle öğrendik çünkü. Kimin nerede yardıma ihtiyacı varsa, düşman bile olsa, savaşta bile olsa, mazluma el uzatılır.

Bu ahlak ve görenek içinde, kendi coğrafyamızda, kendi insanımıza, dili ve kültürü farklı diye, pkk gibi bir caniler grubunu desteklediler, polise taş attılar diye onları enkazın altında bırakmak, ne bu devlete, ne de bu ülke vatandaşına yakışır. Doğrusu onlara yardım elini uzatmaktır. Doğrusu, dünkü tv programlarında olduğu gibi sel gibi akıp, her türlü yardımı yapmaktır. Dün gece 60 milyon liranın (60 trilyon) üzerinde bir para toplandı. Bu para Van’ın yaralarını saracaktır. İşte Türk olmak, birlik olmak bu. Ama toplanan para ne kadar olursa olsun, şu anekdot milyarlara değişmez..

“PARAM YOK ama KÜÇÜK BİR ÇOCUĞU EMZİREBİLİRİM… KÜRT OLSA BİLE”

Fazla söze ne hacet…

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..