Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Hukuk
 

Ağaç kesene 10, adam kesene 20 yıl hapis veriliyor; demek ki ağaçla adam arasında fazla fark yok

Ağaç kesene 10, adam kesene 20 yıl hapis veriliyor; demek ki ağaçla adam arasında fazla fark yok
 

Türkiye’deki ilginç adalet uygulaması dikkatlerden kaçıyor. İnsanlar ormandan ağaç kesene 10 yıl hapis verilmesini yadırgamıyor. Ama bir ağaç kesti diye kişiye verilen bu 10 yıl hapis ile babasını doğrayana verilen 20 yıl ceza yan yana gelince hukuku dumura uğratan bir tablo meydana geliyor.

Hani bazılarına kabalığından ve beceriksizliğinden dolayı “odun” deniliyor ya, acaba bu nedenle mi bu iki ceza birbirine yakın? Yine acaba kanun adamları katile verdikleri cezanın ormandan iki ağaç kesmeye eşit olduğunu anlayınca “Bu nasıl kanun, biz napıyoruz” diyorlar mıdır? Ya ormandan ağaç kesen “nasılsa bu kadar cezayı yiyeceğim ağaç kesmek yerine şu uyuz olduğum bakkal Rıza’yı keseyim” derse…

Tevekkeli değil ormanlar yerinde duruyor ama insanlar yok, kesile kesile bittiler. Hacer karısı affedersin inek gibi doğurmasa futbol takımı kurmak için adam bulamayacağız. Gerçi bizimkiler ağaç kadar da etmez ama sonuçta kimlikte adam yazıyor.

Yine de anlamak mümkün değil… Uluslar arası hukuk normlarına uygun mu? Cüneyt Narkın’ın “Dünyayı kurtaran adam” filmi gibi dalga geçmesinler!

Biz de bir halt olduğumuzu sanıyorduk, demek ki bayırdaki kel aluç kadar değerimiz varmış; bize boşuna odun demiyorlarmış yani… İlahi TC, amma da güldüm ha!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..