Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'den yoksula mönü; duble yol kaymak, havaalanı biftek, hızlı tren ızgara

AKP'den yoksula mönü; duble yol kaymak, havaalanı biftek, hızlı tren ızgara
 

İŞTE 13 YILLIK AKP İKTİDARINDA TÜRKİYE'DE Kİ FAKİRLER!


AKP genelde başarılı; ancak ülkedeki yoksulluğun giderilmesi konusunda 13 yıllık iktidar süresince köklü icraatlar yapılmadığını düşünüyorum. Yani fakir insanlarla ilgili olarak işte fakirlere maaş bağlanması, sağlık hizmetlerindeki kolaylıklar, işsizlik maaşı gibi çalışmalar mutlaka önemli ama takdir edersiniz ki yoksulluğun giderilmesinde temel bir anlayış olamaz.

Ekonomik rakamlar konusunda kafalar karışık. Ekonominin iyiye gittiği söyleniyor, doğru da olabilir. Fakat bizim kafamıza takılan şu: Türkiye'de dar gelirli diye ifade edebileceğimiz (sayının 20 milyon olduğu söyleniyor) bir kesim var. Ya zaten seçimlerden önce dile getirilen amaç bu kesimin durumunun iyileştirilmesi. Türkiye'nin en önemli sorunu, birinci önceliği.

İnsanlar zenginleşiyor. Birileri bir yerlere geliyor. Bu kesimin durumu hep aynı. Asgari ücretli devlet yardımıyla yaşıyor. Ya konuya siyasi yaklaşmıyoruz. Şu parti bu parti meselesi değil. Diğerleri olsa sanki ne yapacaktı. Üstelik 2 milyona yakın Suriyeli mülteci ekonomimiz için büyük bir yük. Yani AKP’yi bu konuda tebrik etmek lazım. Başka iktidar olsa batardı.

Bütün bu olumlu şeylere rağmen ortada öylesine bir olumsuzluk var ki demokrasi ile birlikte bu yoksulluk meselesi AKP yönetiminin bütün başarısını yok ediyor. Bir de bu yoksul kesim AKP’ye oy veriyor. Veriyor ki umutla sabırla durumunun düzeltilmesini bekliyor.

Türkiye’de fakir kesimlerin hiçbir gücü yok, size/iktidarınıza bir şey yapamazlar. Üstelik bizim fakirimiz kanaatkârdır, boynunu büküp oturur. Yani şimdi AKP büyük umutlarla ülkenin başına geldi. Haliyle bu kesim de umutlandı. Doğrusu AKP yönetimi ülkede çok şeyler yaptı. Bizim kabullenemediğimiz şey bu yapılanların hiç birinin neden fakirlerle ilgili olmadığı. Tamam, Allah razı olsun yolunu suyunu yapıyorsun, hizmetinden memnunlar ama ekonomik gelecekleri ile ilgili onlara ümit verecek bir çalışmanız yok be kardeşim!

Yardım, maaş bağlama bu insanlar için gelecek olamaz ki. Onun dışında verdikleriniz ortada. Asgari ücrete 50 lira, emekliye 24 lira zam. Büyük yatırımlar yapıyorsunuz; havaalanı, duble yol, hızlı tren… Kesinlikle büyük başarı ama bunlar sanki (bak biz neler yapıyoruz) yatırımları gibi görünüyor. Evden çıkıp işyerine varıncaya kadar 5 kişi önüme çıkıp para istiyorsa (ki bunlar Suriyeli de değil, onlar ayrı) kusura bakmayın ben bunu düşünürüm.

Türkiye büyüyor olabilir ama ben büyümüyorum, sorun burada. Siz de geçmiş iktidarlar gibi fakir halkı kaderiyle baş başa bıraktınız. Onlar da gelse aynısı olacak. Bu insanlar sahipsiz ve inadına ülkelerine devletlerine bağlı. Düşünün 24 lira zam verdiğiniz emekli hala mitinglerinizde AKP diye bağırıyor. Biraz vicdan, biraz insanlık lütfen! 13 yıl çok uzun bir zaman. Yoksulluğun ortadan kaldırılması konusunda nasıl hiçbir şey yapılamamış olabilir! Eğer yaptığınız (yardım, maaş bağlama dışında) bir şey var da biz bilmiyorsak gerçekten özür dileriz! Ya şimdi bütün bunlardan sonra haklı olarak sizin de tıpkı sizden öncekiler gibi fakir kesimi yok saydığınızı düşünüyoruz. Bizim fakirlerimiz sabırlıdır, gani gönüllüdür; oyunu da verir, saygısını da gösterir. Ama yani yukarıda da Allah var!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..